Copiii mici consumă aproape jumătate din caloriile lor din alimente ultraprocesate
Studiul, publicat în European Journal of Nutrition, a analizat datele provenite de la 2591 de copii născuți în Regatul Unit în 2007 și 2008, ai căror părinți au înregistrat ce au mâncat și ce au băut copiii lor pe parcursul a trei zile.
Cele mai frecvente UPF-uri consumate de copiii mici au fost iaurturile aromate și cerealele integrale pentru micul dejun, produse considerate de obicei destul de sănătoase. Până la vârsta de șapte ani, cele mai frecvente UPF-uri erau cerealele dulci, pâinea albă și budincile.
Echipa de cercetare a constatat că micuții din cel mai mic grup UPF au consumat 28% din caloriile lor din UPF, în timp ce pentru micuții din cel mai mare din cele cinci grupuri acest procent a fost de 69%. Studiul a constatat, de asemenea, că alimentele ultraprocesate consumate la 21 de luni prezic consumul de UPF la vârsta de șapte ani.
Copiii care au consumat cele mai multe UPF aveau de 9,4 ori mai multe șanse să se afle în grupul cu cel mai mare consum de UPF la vârsta de șapte ani, comparativ cu copiii care au consumat cea mai mică proporție de UPF.
Echipa de cercetare a făcut apel la politici de redresare a echilibrului dietei copiilor
Echipa de cercetare a făcut apel la politici de redresare a echilibrului dietei copiilor către o proporție mai mică de UPF, cum ar fi restricționarea promovării alimentelor nesănătoase comercializate către copii, adăugarea de etichete de avertizare pe produse (de exemplu, cele care au un conținut ridicat de zahăr) și subvenționarea alimentelor proaspete și minim prelucrate.
Dr. Conway a declarat că nu este ușor să hrănești copiii sănătos în mediul alimentar actual, deoarece alimentele puternic procesate sunt adesea mai ieftine decât alimentele pe care părinții ar dori să le ofere copiilor lor, cum ar fi fructele și legumele proaspete, potrivit MedicalXpress.
Echipa de cercetare a observat, de asemenea, că există o gamă de produse comerciale destinate copiilor mici care nu ar fi clasificate ca UPF, deoarece nu conțin ingrediente de tip UPF, dar imită UPF-urile în ceea ce privește texturile.
Este puțin probabil ca expunerea timpurie la aceste alimente să încurajeze consumul de legume, chiar dacă conținutul nutrițional al alimentelor era sănătos.