Unui român i s-a confiscat mașina în Elveția
Un român în vârstă de 31 de ani a fost prins conducând cu 155 km/h pe un drum de țară din Basadingen, Elveția. Ca urmare, i-a fost suspendat permisul de conducere, iar mașina i-a fost confiscată.
Poliția rutieră din Kapo Thurgau a desfășurat luni după-amiază, pe 30 septembrie, controale de viteză pe un drum de țară între cătunul Dickihof și Basadingen. În jurul orei 12:30, un șofer a fost surprins conducând cu 160 km/h, conform măsurătorilor efectuate cu radarul laser, scrie cotidianul de limbă germană Schaffhauser Nachrichten.
După aplicarea marjei de siguranță de 5 km/h, românul în vârstă de 31 de ani circula cu 75 km/h peste limita legală pe acea porțiune de drum. Bărbatul a fost raportat la parchetul Frauenfeld, care a deschis un dosar penal în numele său.
Conform informațiilor, permisul său de conducere a fost suspendat, iar mașina i-a fost confiscată.
Șoferii care folosesc Waze, mai predispuși să fie amendați
Amintim că un institut din Belgia, specializat în siguranța rutieră, emite un avertisment pentru șoferi. Conform unui studiu realizat de acest institut, utilizatorii aplicațiilor precum Waze, care le ajută să evite radarele, au o probabilitate mai mare de a primi amenzi.
Institutul afirmă că o treime dintre șoferii din Belgia utilizează aplicații care indică prezența radarelor sau a echipajelor de poliție pe drumuri. Aceste aplicații pot crește riscul de încălcare a legii de către conducătorii auto și pot distrage atenția.
În plus, institutul oferă un alt argument împotriva utilizării acestor aplicații, și anume facilitarea evitării controalelor de poliție, inclusiv cele destinate verificării alcoolemiei.
Studiul recomandă, de asemenea, interzicerea notificărilor referitoare la radarele de viteză în cadrul aplicațiilor.
O măsură propusă de institut, care ar putea să nu fie bine primită de șoferi, este o schimbare legislativă care să interzică utilizarea acestor sisteme de raportare a radarelor.
De exemplu, utilizarea dispozitivului Coyote poate atrage amenzi în Elveția, în timp ce aplicația Waze a fost reglementată pentru a elimina din sistem informațiile despre camerele de viteză.
Funcția emblematică a Waze este sistemul de raportare a incidentelor. Prin intermediul acesteia, utilizatorii pot semnala pericolele de pe drum, cum ar fi accidentele, radarele și lucrările rutiere, pentru a-i avertiza pe ceilalți și a face fiecare traseu mai previzibil.