Se confiscă mașinile pe loc. Regulile se aplică deja la granița cu România

confiscare masini

SURSA FOTO: colaj Dreamstime/Capital

Polițiștii confiscă pe loc mașina. Un român în vârstă de 42 de ani s-a trezit într-o situație neplăcută, după ce autoritățile de frontieră au realizat un control în Caraș-Severin. Ce au descoperit la autoturism?

În urma controlului, autoritățile de frontieră au indisponibilizat pe loc mașina. Ei au descoperit că autoturismul era căutat pentru folosire ca probă în cadrul procedurilor penale în Franța.

Autoritățile de frontieră au indisponibilizat pe loc mașina

Totul s-a întâmplat în Punctul de Trecere a Frontierei Naidaș, județul Caraș Severin. Un cetățean român, în vârstă de 42 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control la frontieră.

El conducea un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în România. La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca „bun căutat pentru folosire ca probă în cadrul procedurilor penale”.

Alerta a fost introdusă în sistem de autorităţile din Franța în iulie 2024. Poliția de Frontieră a oferit mai multe informații într-un comunicat.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Naidaș, județul Caraș Severin, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control la frontieră, un cetățean român, în vârstă de 42 de ani, conducând un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în România. La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca ‘bun căutat pentru folosire ca probă în cadrul procedurilor penale’, alertă introdusă de autorităţile din Franța, din iulie 2024”, a precizat Poliția de Frontieră.

SURSA FOTO: Facebook/Politia de Frontiera

Bărbatul nu avea cunoștință despre situația juridică a mașinii

Potrivit informațiilor transmise de autorități, bărbatul le-a spus oamenilor legii că a cumpărat mașina în luna ianuarie 2024.

De asemenea, el nu avea cunoștință despre situația juridică a acesteia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Ulterior, la finalizarea cercetărilor, vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Mijlocul de transport în valoare de aproximativ 13.000 euro a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Poliția de Frontieră face parte din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Este instituția specializată a statului care exercită atribuțiile ce îi revin cu privire la supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat, prevenirea și combaterea migrației ilegale și a faptelor specifice criminalității transfrontaliere săvârșite în zona de competență, respectarea regimului juridic al frontierei de stat, pașapoartelor și străinilor, asigurarea intereselor statului român pe Dunărea interioară, inclusiv brațul Măcin și canalul Sulina situate în afara zonei de frontieră, în zona contiguă și în zona economică exclusivă, respectarea ordinii și liniștii publice în zona de competență, în condițiile legii.