Poliția germană a oprit o cursă ilegală spre România. Șase mașini confiscate
Poliția germană a intervenit duminică după-amiază pentru a opri o cursă ilegală de mașini desfășurată pe autostrada A3 din Regensburg. Șase șoferi au rămas fără vehiculele pe care le conduceau, după ce autoritățile au stabilit că participanții intenționau să finalizeze întrecerea în România, potrivit publicației Die Zeitung.
Incidentul a fost semnalat de mai mulți șoferi care circulau pe autostradă. Aceștia au raportat la sediul Poliției Rutiere din Regensburg că mai multe autoturisme înmatriculate în Marea Britanie rulau cu viteză excesivă și efectuau depășiri periculoase. Poliția a intervenit rapid și a constatat că șoferii implicate conduceau cu viteze de până la 180 km/h, încălcând și regulile de păstrare a distanței minime față de alte vehicule.
Când autoritățile au verificat cele șase mașini implicate, au descoperit că acestea aveau numere de curse lipite pe laterale, confirmând astfel că era vorba despre o întrecere ilegală de autovehicule. Se pare că traseul planificat al cursei pornea din Amsterdam și urma să se încheie în România.
Ce acuzații sunt aduse asupra șoferilor
Pe lângă viteza excesivă și încălcările de trafic, polițiștii au descoperit că unii dintre șoferii opriți se aflau sub influența drogurilor. Aceștia au fost transportați la spital pentru prelevarea de probe biologice. În urma intervenției, poliția a confiscat atât vehiculele, cât și telefoanele mobile ale participanților.
Cei șase șoferi sunt acum acuzați de participare la o cursă ilegală de mașini, deținere de droguri și conducere sub influența substanțelor psihoactive. Investigațiile continuă pentru a determina amploarea organizării și potențialele legături cu alte incidente similare.
Numărul de curse ilegale, în creștere
Conform Ministerului de Interne din Bavaria, numărul curselor ilegale de mașini a atins un nivel record în 2023. Anul trecut, autoritățile au înregistrat 659 de cazuri, comparativ cu 555 și 560 de cazuri în anii anteriori. Jonas Krauß, purtătorul de cuvânt al poliției din Palatinatul Superior, a confirmat că fenomenul a devenit o tendință periculoasă și în această regiune.
Poliția bavareză distinge între trei tipuri de curse ilegale: curse organizate pe trasee internaționale, în care Bavaria este adesea folosită ca țară de tranzit; curse private, planificate rapid sau apărute spontan; și curse individuale, în care șoferii conduc imprudent cu viteze excesive.
În cadrul controalelor de rutină, polițiștii observă tot mai des șoferi care, în loc să oprească la semnalele autorităților, accelerează, punând în pericol siguranța publică.