Două persoane sunt investigate pentru înșelăciune, fiind identificate victime în cel puțin opt județe și în municipiul București. Acum, autoritățile investighează metodele prin care acționau cei doi.
Două persoane, investigate într-un dosar de înșelăciune
Polițiștii din Dâmbovița au investigat un dosar de înșelăciune cu victime în cel puțin opt județe și în municipiul București, efectuând percheziții în Arad la două persoane suspectate. Una dintre acestea a fost reținută.
”În dimineaţa de 29 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Arad, la două persoane bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune.
În urma descinderilor, poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat 2 telefoane mobile, 8 cartele SIM, 200 de euro, 400 de lei, înscrisuri cu numere de telefon şi coduri specifice unui sistem de plată”, a transmis IGPR.
Sursa citată a informat că ulterior au fost emise și executate trei mandate de aducere, iar persoanele depistate au fost conduse la audieri.
IGPR a mai transmis că, în baza probatoriului administrat, un bărbat de 51 de ani din Arad a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Târgoviște pe 30 iulie pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cum acționau cei doi
Investigațiile au relevat că două persoane, prin diferite forme ale participației, ar fi indus în eroare mai multe persoane prezentându-se în mod fals ca administratori sau reprezentanți ai unor societăți comerciale.
Potrivit polițiștilor, suspecții ar fi determinat mai mulți angajați să retragă bani din casele de marcat și ulterior să îi depună în aparatele Self Pay, utilizând o aplicație.
Polițiștii au precizat că bonurile obținute erau remise suspecților, care le foloseau pentru alimentarea unor conturi de pariuri sportive sau pentru achiziționarea online a unor produse. Prejudiciul cauzat nu a putut fi stabilit până în acest moment procesual, fiind identificate persoane vătămate din cel puțin opt județe din țară și din municipiul București.
O femeie din Călărași a rămas fără bani în cont
Aceasta nu este singura înșelăciune care a avut loc recent în România. Internauții sunt obligați să urmeze anumite reguli atunci când vizitează anumite site-uri, altfel riscă să piardă bani. Recent, o femeie din Călărași s-a confruntat cu o astfel de situație.
Mai exact, aceasta a încercat să achiziționeze acțiuni online și a rămas fără bani. Conform informațiilor furnizate de autorități, aceasta a fost victima unei înșelătorii și a pierdut 36.000 de lei. Mai multe puteți citi aici.