Într-o acțiune desfășurată în Bolintin Vale, opt centre de colectare de deșeuri feroase și neferoase au fost inspectate de către comisarii Gărzii de Mediu. Alături s-au aflat și echipaje de jandarmi. Ca rezultat al acestei operațiuni, au fost aplicate amenzi. Sancțiunile au fost în valoare totală de 600.000 de lei. Autoritățile au confiscat 70 de tone de deșeuri.

Joi, Garda Națională de Mediu a coordonat o acțiune în localitatea Bolintin Vale din județul Giurgiu. În cadrul acestei operațiuni, opt echipe de comisari de la Comisariatul General și de la comisariatele din București și Ilfov, alături de opt grupări ale Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, au efectuat verificări surpriză.

Ei au luat la verificat opt centre de colectare a deșeurilor feroase și neferoase. Acțiunea a fost coordonată de comisarul general adjunct Florin Bănică și de comisarul general adjunct Marius Niță.

Acțiune de verificare a 8 centre de colectare de deşeuri

”Astăzi, colegii noştri au fost prezenţi în judeţul Giurgiu, mai precis, în localitatea Bolintin Vale, într-o nouă acţiune coordonată de comisarul general adjunct Florin Bănică şi de comisarul general adj. Marius Niţă.

Astfel, 8 echipe de comisari GNM de la Comisariatul General şi de comisariatele Bucureşti şi Ilfov, împreună cu 8 grupări ale Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, au desfăşurat o acţiune inopinată având ca obiectiv verificarea a 8 centre de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase”, a transmis, joi, Garda Naţională de Mediu.

Sursa menționată a precizat că au fost verificate documentele de proveniență pentru stocurile existente de materiale. A fost avute în vedere și modul în care agenții economici respectă autorizațiile de mediu.

Garda de Mediu a dat 10 sancțiuni

În urma verificărilor, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au aplicat 10 sancțiuni. Ele au fost în valoare totală de 600.000 lei. Aceștia au confiscat aproximativ 70 de tone de deșeuri valorificabile.

Comisarul general adjunct Florin Bănică a spus că astăzi și ieri, subiectul central al acțiunilor coordonate a fost gestionarea deșeurilor. În cazul de ieri, la Strejnicu, județul Prahova, a existat problema abandonării ilegale și a îngropării de deșeuri. Astăzi, la Bolintin Vale, atenția s-a concentrat asupra deșeurilor valorificabile.

Problema deșeurilor rămâne una prioritară

Conform acestuia, verificările efectuate în timpul acestor operațiuni demonstrează că problema deșeurilor rămâne una urgentă. Ea necesită o abordare atentă și riguroasă. În opinia sa, ilegalitățile în acest domeniu sunt frecvente și au un impact semnificativ asupra mediului înconjurător.

Bănică a spus că există dorința de a continua. În plus, acest tip de acțiuni vor fi extinse și în alte județe. Scopul este de a combate infracționalitatea de mediu în întreaga țară, la toate nivelele.

Aceste declarații au fost făcute de către comisarul general adjunct Florin Bănică la finalul acțiunii de control.