Potrivit unui comunicat de presă al Romcarbon, societate listată la Bursa de Valori Bucureşti, BERD şi fondul Global Finance vor investi aproximativ 23,5 milioane de euro în Green Group care construieşte, printre altele, primul parc integrat de reciclare din România.

‘În prezent, România are şansa de a susţine dezvoltarea sa pe termen îndelungat pentru un viitor ecologic şi mai sigur. Plănuim să facem din România un punct de reper în ceea ce priveşte standardele de colectare şi reciclare din Europa de Sud-Est’, a declarat Clement Hung, directorul general al Green Group.

Locaţia va include patru subdiviziuni responsabile de colectarea si reciclarea deşeurilor din material plastic, a celor electrice si electronice, precum şi a tuburilor fluorescente.

Consultantul financiar al Romcarbon SA a fost MVO Capital, în timp ce Biriş Goran SCPA a oferit consultanţă fiscală şi juridică.

Cel mai important acţionar al Romcarbon este firma cu acţionariat taiwanez Living Plastic Industry, cu 32,85% din capital. În acţionariat se mai regăsesc Unitai International Corporation (20,5%) şi fondul de investiţii Eastern Eagle Fund (14,2%).