Este anunțul momentului pentru românii care au un salariu de până în 4.500 de lei pe lună. Informația a venit chiar de la Guvern. Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, vrea să adopte un proiect care are în vedere modificare a Codului Fiscal. Iată ce noi beneficii vor fi introduse pentru această categorie de salariați.
Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, vrea să adopte un proiect care are în vedere modificare a Codului Fiscal. În acest sens, premierul Nicolae Ciucă a declarat că, în ședința de Guvern de miercuri, se va avea în discuție acest proiect de ordonanță de urgență.
„În şedinţa de Guvern de astăzi vom avea în primă lectură un proiect de ordonanţă de urgenţă care vizează Codul Fiscal”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.
Vești bune pentru românii cu salarii de până în 4.500 de lei
La rândul său, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că prin proiectul de modificare a Codului Fiscal se urmăreşte protejarea salariaţilor cu venituri de până la 4.500 de lei.
„Practic, ajustarea fiscală pe care o propunem prevede, pe de o parte, protejarea cetățenilor României care au statutul de salariați și au venituri de până la 4.500 de lei și, în acest scop, avem o serie de deduceri și pentru salariații care au întreținere alte persoane, inclusiv copii, dar mai ales pentru salariații tineri de până la 26 de ani”, a spus ministrul Finanțelor.
Acești românii vor plăti cu 15% mai puțin la impozit
De asemenea, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a precizat că se introduce o reducere de 15% din impozit pentru această categorie de angajați.
„Cu titlu de noutate, se introduce o reducere de 15% din impozit pentru a crește până la urmă și gradul de ocupare în rândul tinerilor, unde înregistrăm un șomaj de natură structurală, dar și pentru angajații care au copiii în orice formă de de învățământ, pentru a încuraja trimiterea la școală și evitarea abandonului școlar.
Pentru fiecare copil se va primi o deducere suplimentară de 100 de lei în contrapondere, avem o serie de ajustări pe partea de capital și pe partea de companii, care fapt nu reprezintă altceva decât eliminarea unor facilități, reconversia sau restructurarea unor facilități acordate în anumite zone, facilități care și-au atins deja elementul de potențial în anii care au trecut, iar în acest moment sunt solicitate a fi eliminate și de către Comisia Europeană și către către PNL, dar chiar și de către foarte mare parte a mediului de afaceri”, a mai declarat Adrian Câciu.