Startul oficial al sezonului va fi probabil fixat în jurul datei de 24 mai, de Zilele Scrisului şi Culturii Slave, atunci când bulgarii au patru zile libere, a declarat Marinov într-un interviu televizat. Ministrul a afirmat că Bulgaria se aşteaptă la o creştere între 5% şi 8% a numărului de turişti străini în această vară, prognoză bazată pe rezervările făcute până acum.
În condiţiile în care creşterea preconizată a numărului de turişti ruşi este de 20%, autorităţile bulgare desfăşoară în prezent negocieri cu cele ruse privind o creştere a numărului de curse charter spre Bulgaria nu numai pe timpul verii, ci şi în sezonul de iarnă, a mai precizat Marinov.

Oficialul a citat date ale Institutului Naţional de Statistică (NSI), potrivit cărora numărul de turişti străini a crescut cu 4,9% în primul trimestru al anului 2012, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Referitor la mutarea planificată a administraţiei Turismului din capitala Sofia în al doilea oraş ca mărime din ţară, Plovdiv, Marinov a explicat că a fost deja stabilită o clădire în acest sens. Ivo Marinov a subliniat totodată că sediul Ministerului Economiei va rămâne la Sofia şi va fi mutată doar activitatea acestuia, cu scopul de a îmbunătăţi interacţiunile dintre stat şi afaceri.