Conform anunțului făcut de University of Fine Arts din Hamburg, cele trei burse de 1.600 de euro sunt destinate aplicanţilor de pe întreg teritoriul Germaniei. Potențialii aplicanți se pot înscrie până pe 15 septembrie şi vor trebui să convingă juriul că zona de „inactivitate activă” este suficient de impresionantă şi relevantă, relatează The Guardian.
În ce constă formularul
Formularul constă în patru întrebări:
- Ce vrei să nu faci?
- Pentru cât timp vrei să nu faci?
- Cât de important este să nu faci acest lucru în mod special?
- De ce eşti persoana potrivită să nu îl faci?
„Să nu faci ceva este foarte uşor. Vrem să ne concentrăm pe inactivitatea activă. Dacă spui că nu te vei mişca pentru o săptămână, atunci acest lucru este impresionant. Dacă îţi propui să nu te mişti sau să nu gândeşti, atunci asta ar fi şi mai bine”, a explicat Friedrich von Borries, arhitect şi teoritician de design care a venit cu ideea acestui program.
Von Borries a spus că ideea din spatele proiectului a apărut în urma unei discuţii despre aparenta contradicţie a unei societăţi care promovează sustenabilitatea iar în acelaşi timp preţuieşte succesul.
„Acest program de bursă nu este o glumă, ci un experiment cu intenţii serioase – cum poţi transforma o societate care este structurată în jurul succeselor şi realizărilor?”, a adăugat fondatorul acestui program.
Când va fi înmânată bursa
Bursa va fi înmânată abia la livrarea unui „raport de experienţă” la mijlocul lui ianuarie 2021. Von Borries a explicat că bursa nu depinde de impact, iar cei care eşuează să îşi ducă la capăt promisiunea de trândăvie nu vor fi pedepsiţi.
„Dacă vei spune că nu vei dormi, atunci nu vei putea face asta decât pentru câteva zile. Dar dacă spui că nu vei face cumpărături, atunci acest lucru poate fi făcut pentru mai mult timp”, a subliniat Von Borries.
De asemenea, aplicanţii sunt liberi să aleagă durata inactivităţii lor. Toţi aplicanţii vor face parte dintr-o prezentare numită Şcoala Inconsecvenţialităţii: Spre o Viaţă Mai Bună, care va avea loc la Universitatea din Hamburg în noiembrie. Aceasta va fi structurată în jurul întrebării: „De la ce mă pot abţine astfel încât viaţa mea să aibă mai puţine consecinţe negative asupra vieţii celorlalţi?”