Salariu de 10.000 de lei în România! Companiile caută tot mai mulți oameni. Ce condiții trebuie îndeplinite?
IT-ul este prima opțiune de reconversie profesională în cazul persoanelor care doresc o schimbare de carieră, mulțumită pragurilor salariale crescute, arată datele înregistrate de platforma de joburi eJobs.
„Candidaţii din IT sunt cunoscuţi drept privilegiaţii pieţei de recrutare – îşi găsesc foarte uşor job, sunt bine plătiţi, iar avansul tehnologic rapid le permite să aibă permanent oportunităţi de creştere. Acest avans tehnologic, cât şi numărul insuficient de specialişti în IT le creează contextul de a fi extrem de selectivi atunci când vine vorba de angajare.
Cu un deficit de aproximativ 25.000 de IT-işti, companiile sunt nu doar generoase în ofertele financiare pe care le fac, dar şi foarte deschise la a primi candidaţi care au trecut printr-o reconversie profesională către acest domeniu. Deşi aceştia pornesc de la un nivel de juniorat, angajatorii sunt dispuşi să investească mai departe în specializarea lor la locul de muncă”, a explicat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România, conform romaniatv.net
IT-ul a devenit un domeniu atipic
De asemenea, datele înregistrate de Salario, comparatorul salarial marca eJobs, arată că distribuţia segmentelor salariale arată o alocare marginală pentru salariile sub 2.000 de lei (4%) şi chiar a celor cuprinse între 2.000 şi 3.000 de lei (12%).
Cea mai mare parte a angajaţilor din IT, respectiv 32,6%, câştigă lunar între 4.000 şi 7.000 de lei, iar 21% între 7.000 şi 10.000 de lei. Salarii de peste 10.000 de lei încasează 16,2% dintre cei care şi-au introdus datele salariale în platformă şi 14,2% iau lunar între 3.000 şi 4.000 de lei.
„Din multe puncte de vedere, IT-ul este un domeniu atipic. Spre exemplu, vedem specialişti foarte căutaţi, care ajung să ocupe poziţii cheie în companie şi încasează salarii comparabile sau chiar mai mari decât ale unui director general. Este cazul arhitecţilor IT, spre exemplu, care pot câştiga şi 40.000 de lei pe lună. Pragurile sunt ridicate chiar şi pentru juniori, astfel încât salariile de intrare sunt de aproximativ 3.500-4.000 de lei pe lună. În ceea ce priveşte media salarială pentru programatori, aceasta este de 6.000 de lei”, a completat Roxana Drăghici.
IT-ul a devenit în momentul de față al şaptelea cel mai important angajator din piaţă, cu peste 4.000 de joburi scoase la bătaie numai în ultima lună. Este, totodată, şi domeniul în care angajatorii manifestă cea mai mare flexibilitate privind munca remote.