Salariu de 2.000 de euro în România! O companie face angajări masive. Au fost create sute de posturi

În baza notei întocmite de directoratul Hidroelectrica, s-a decis înființarea a 280 de noi posturi. Dintre acestea, 180 sunt la sediul din București, unde se află și conducerea executivă a societății de stat.

Pe lângă angajări, la sediul central din București ar urma să se realizeze și transferuri din sucursale. Aici ar ajunge să lucreze 726 de persoane, față de 397 în acest moment, conform europalibera.org

Angajări se mai fac și la departamentul de furnizare a energiei pentru clienții casnici

De asemenea, lista de angajări propuse cuprinde și zeci de posturi de șefi servicii, experți, economiști, ingineri și juriști. Cele 280 de posturi create costă 50,9 milioane de lei anual sau 10 milioane de euro.

Asta înseamnă aproximativ 190.000 lei pe și 3.400 euro pe lună, potrivit sursei menționate. La un cost de 3.400 de euro pentru un loc de muncă, sumă în care sunt incluse și taxele, salariul mediu net este de 2.000 de euro pentru fiecare nou angajat.

Purtătorul de cuvânt al Hidroelectrica, Bogdan Buciu, spune că angajările sunt necesare pentru că Hidroelectrica are probleme cu serviciul de distribuție a energiei către populație.

Amintim că  schimbarea organigramei trebuia aprobată înainte de Crăciun, însă membrii Consiliului de Supraveghere au refuzat în acel moment să voteze propunerea lui Bogdan Badea, directorul companiei.

Clienţii Hidroelectrica au început să primească facturile la energie electrică pentru ultimele nouă luni

În contextul în care clienţii Hidroelectrica au început să primească facturile la energie electrică pentru ultimele nouă luni, vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, a explicat dacă este mai bine să le plătim în rate sau pe toate odată.

„Fiecare factură trebuie să aibă trecută data scadentă la care clientul este obligat să achite această factură. În plus, de această dată, e bine de știut că în următoarele 15 zile după data scadenței, în continuare nu se calculează penalități în niciun caz.

De-abia de la a 16-a zi după această scadență, furnizorul, în cazul în care nu primește banii, va calcula penalități și va emite un preaviz”, a explicat Zoltan Nagy-Bege miercuri, 25 ianuarie, la Antena 3.

Cât despre plata eșalonată a facturilor, vicepreședintele ANRE a spus că acest lucru se face doar la cerere.

„Doar la cerere. Deci, ca să beneficieze clientul de o plată eșalonată, trebuie să facă o cerere. În acest moment nu există obligație pentru furnizori să fie de acord cu aceste solicitări de eșalonare, dar am văzut că mai toți furnizorii mari au anunțat că în cazul în care se vor emite facturi cu valori mari și clienții vor solicita eșalonare, atunci vor fi de acord cu aceste eșalonări”, a mai precizat Zoltan Nagy-Bege.