Ministerul Energiei a publicat lista proiectelor acceptate spre finanțare în prima sesiune a programului ”ELECTRIC UP”, acolo unde se dau 100.000 de euro de la stat. Virgil Popescu a explicat că întreprinderile mici și mijlocii și domeniului HORECA vor primi bani prin acest demers în baza căruia instituția pe care o conduce și-a propus să ajuite antreprenorii.
Lista proiectelor acceptate spre finanțare în prima sesiune a programului ELECTRIC UP a fost publicată pe site-ul ministerului Energiei la adresa: https://energie.gov.ro/electricup/.
Ministrul Virgil Popescu a arătat că a fost finalizată etapa de reevaluare pentru primul ciclu de finanțare. El și-a exprimat încrederea că în următoarele zile, după ce se vor depune contestațiile și se vor semna contractele de finanțare. În plus, acesta a susținut că IMM-urile și domeniului HORECA vor primi bani pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național precum și a stațiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in.
”A fost finalizată etapa de reevaluare pentru primul ciclu de finanțare, etapă necesară după ce am suplimentat bugetul prin legea 12/2022. Am încredere că în următoarele zile, după ce se vor depune contestațiile, se vor semna contractele de finanțare.
Întreprinderile mici și mijlocii și domeniului HORECA vor primi bani pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a stațiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanțare „ELECTRIC UP„. Este un program prin care ne-am propus să susținem antreprenorii, pentru a avea consum optim de energie”, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu.
Detaliile importante pentru toți cei care s-au înscris în program
Totodată, a fost publicată și lista proiectelor propuse spre respingere, tot la adresa: https://energie.gov.ro/electricup/.
Decizia de admis, respectiv respins, se va comunica aplicanților prin platforma informatică dedicată.
ATENȚIE !!! Termenul de depunere a contestației este de 5 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare zilei de comunicare a deciziei autorității, conform art. 16 din Ghid.
În urma etapei de contestații, lista aplicanților ADMIȘI, respectiv RESPINȘI va fi modificată.
Se dau 100.000 de euro pentru un beneficiar
Comunicarea cu toți operatorii economici înscriși în Program se va menține prin intermediul platformei informatice, urmând etapa de depunere a contestațiilor și etapa de contractare, conform prevederilor Ghidului de finanțare.
Prin programul de finantare Electric Up se acordă finanțare în sumă maximă de 100.000 euro pentru un beneficiar.
În luna noiembrie a anului trecut, ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care anunța că aproape 1.500 de proiecte vor primi finanțare în prima sesiune a Proiectului ElectricUp.