Se dau 275 de euro de persoană! Cine sunt cei care pot primi banii în fiecare lună

bani-salariu

SURSA FOTO: Dreamstime

Următorii părinți au parte de vești bune. Potrivit unor decizii luate de autorități, aceștia pot primi o sumă considerabilă de bani începând de anul viitor. Totuși, trebuie îndeplinite mai multe condiții.

Așadar, alocațiile familiale din Austria vor crește cu 9,7% începând cu 2024, ca urmare a valorificării prestațiilor sociale și a deducerilor. Acest lucru va duce la o creștere anuală de până la 275 de euro pe copil. În cazul familiilor cu mai mulți copii, suma va crește și mai mult.

Această creștere va fi implementată deoarece alocația familială, ca multe alte prestații sociale, trebuie ajustată la inflație.

Părinții au parte de vești bune

Astfel, alocațiile familiale, deducerile și alte prestații vor crește semnificativ. Perioada de calcul pentru această majorare este inflația medie din august 2022 până în iulie 2023, care, conform estimărilor actuale, este de 9,7%.

Pe lângă această majorare, se prevede și o alocație generală de bază pentru copii, care va aduce cu până la 300 de euro mai mult pe lună alocația familială, în funcție de venitul familiei.

Alocația pentru copii se poate primi din orice țară membră a UE, însă trebuie respectate anumite condiții

În altă ordine de idei, românii care lucrează în Germania pot beneficia și ei de alocație pentru copii, la fel ca în oricare altă țară din Uniunea Europeană, dacă plătesc taxe la stat.

Chiar dacă beneficiază de acești bani, românii aflați în Germania trebuie să știe că nu pot beneficia de alocații din ambele țări în același timp.

În cazul în care mama cu copilul au rămas în România, iar tatăl a plecat la muncă în Germania, apare dreptul concurent. Acesta spune că un copil are dreptul la alocație pe fondul locului de reședință din România, dar și dreptul la alocație pe fondul locului de muncă din Germania.

Revendicările concurente sunt soluționate potrivit legislației Uniunii Europene, iar în astfel de situații există un sistem de clasare. Legislația spune că drepturile la alocație pe fondul locului de muncă cântăresc mai greu decât cele pe baza locului de reședință. În cazul în care fondurile de sprijin sunt la fel, dar diferă suma, atunci diferența este compensată.

În conformitate cu legislația UE, problema dublei îndreptățiri este abordată prin compensarea situației: în timp ce alocația pentru copii din România este încă acordată, oficiul german de prestații familiale plătește „alocația diferențiată pentru copii”, care acoperă diferența dintre alocația pentru copii din România și alocația pentru copii din Germania, rezultând o sumă de până la 250 de euro.