Se dau 3.000 de lei de la stat! Anunțul momentului în România. A apărut deja în Monitorul Oficial

Pensii

SURSA FOTO: Dreamstime

Anunțul momentului în România. Se dau 3.000 de lei de la stat. Ghidul de finanțare a apărut în Monitorul Oficial, iar ministrul Mediului, Tanczos Barna, a dat toate detaliile astfel încât cei interesați să poată accesa fondurile.

Se dau 3.000 de lei de la stat. Șoferii care dețin autoturisme mai vechi de 15 ani vor putea să ceară acești bani de la primăria de unde aparțin. Ghidul de finanțare a apărut în Monitorul Oficial, iar ministrul Mediului, Tanczos Barna, a explicat ce condiții trebuie să îndeplinească șoferii.

Într-un interviu acordat la Antena 3, ministrul susține că persoanele care vor să își caseze mașina trebuie să se adreseze primăriei de care aparțin cu domiciliul de reședință. Totodată, mașina care urmează să fie casată trebuie să fie înmatriculată pe numele solicitantului de cel puțin trei ani de zile și de asemenea, să figureze în evidențele fiscale ale primăriei respective.

În același timp, beneficiarul celor 3.000 de lei nu trebuie să aibă restanțe la plata taxelor și a impozitelor, amenzilor și nici la contribuțiile către bugetul de stat sau local.

Ce pot face beneficiarii cu cei 3.000 de lei?

În ceea ce privește utilizarea banilor, ministrul Mediului susține că beneficiarii vor putea face tot ce doresc cu cei 3.000 de lei și nu vor fi nevoiți să își achiziționeze o mașină nouă.

Totodată, el adaugă că plata va fi făcută de către primărie, iar cetățenii nu trebuie să facă altceva decât să vină la instituție cu certificatul de casare al mașinii.

„Această primă de 3 mii de lei de casare, nu presupune cumpărarea unei maşini noi. Prin Rabla Clasic şi Rabla Plus înseamnă o primă mult mai mare, dar se impune practic achiziţionarea unei maşini noi.

În Rabla Local, plata se face de către Primărie, decontează jumătate din plata făcută la Administraţia Fondului pentru Mediu, iar cetăţenii trebuie să vină la Primărie cu certificatul de casare a maşinii”, a spus ministrul.

Criteriile prevăzute în programul Rabla local

Tanczos Barna precizează că pentru a nu se exploata acest tip de program, s-a decis ca mașinile care vor fi casate să fie înmatriculate de cel puțin trei ani pe numele proprietarului.

„Maşina trebuie să aibă peste 15 ani vechime, trebuie să fi fost înmatriculată cel puţin cu trei ani înainte în România şi trebuie să fie înmatriculată în localitatea unde se desfăşoară acest program.

Noi am făcut ca aceste maşini să fie înmatriculate cel puţin trei ani pe numele proprietarului, în localitatea respectivă, astfel încât să nu existe o speculă, exploatând practic acest program”, a mai anunţat Tanczos Barna, la Antena 3.