Se dau 4.500 de lei pe lună. Nu ai nevoie de facultate. Te angajează imediat

Sursă: Dreamstime

Vești bune pentru românii care își caută un loc de muncă și care nu au studii superioare. Se dau salarii de 4.500 de lei lunar pentru aceste posturi. Despre ce este vorba și care sunt condițiile de aplicare?

Există nenumărate locuri de muncă în România, unde angajații nu trebuie să aibă studii superioare. Salariile încep de la 3.000 de lei și pot ajunge chiar și la 6.000, în funcție de experiență, dar și de postul ocupat.

Mai exact, este vorba despre școlile profesionale, care le oferă elevilor această oportunitate după absolvire. Cei care aleg să meargă la o astfel de școală pot beneficia de burse, de colaborări pe baza de practică, cu firme din domeniu, la care se pot angaja după absolvire.

Ofertele sunt chiar și pentru elevii care termină clasa a 8-a și își doresc ca după absolvire școlii profesionale să aleagă unul dintre domeniile disponibile.

Știrileprotv.ro, au realizat o serie de interviu cu mai mulți elevi care sunt mai mult decât încântați de astfel de astfel de oportunități. Un elev din clasa a 10-a la un liceu cu profil tehnologic dual din București, spre exemplu este pasionat de bucătărie și a decis să își urmeze visul.

La rândul său, o altă tânără venită la târgul de meserii își dorește să devină electrician auto, astfel încât la un moment dat să își deschidă propriul service.

Cele mai căutate domenii

„Tatăl meu a tot schimbat mașini de toată felurile, toată mărcile, se stricau, el le repara, iar eu stăteam pe lângă el, fiind fata lui. De când am intrat la liceu, a început să mă pasioneze foarte mult și să ma implic și să cunosc lucrurile”, a spus aceasta.

La rândul său, Cornelia Mitran, director de resurse umane al unei companii, a declarat pentru sursa citată că persoanele calificate sunt dificil de găsit pe piața forței de muncă.

„Pe piața forței de muncă, foarte rar mai găsești persoane calificate. De exemplu, din generația care a terminat anul trecut, 40% ne sunt colegi acum”, a spus aceasta.

În același timp, trebuie menționat și faptul că, învățământul dual le permite tuturor elevilor să se angajeze rapid, având în vedere contactul cu mai multe companii private. Totodată, un alt beneficiu este faptul că școala poate încheia acorduri de colaborare cu firme mari, care le oferă tinerilor sprijin financiar, prin burse, și profesional, prin specialiști de la care să învețe, arată sursa citată.

Ce salarii încasează astfel de angajați

Cele mai implicate companii în tot acest proces sunt cele din domeniul auto, dar și cele din turism. Spre exemplu, Cerasela Pichineru, directorul de resurse umane al unui hotel susține că au existat cazuri în care să fie încheiate și contracte de muncă atât pe termen lung cât și determinat.

„Din fericire, și n-au fost puține cazuri, ei au dorit să încheie contracte de muncă cu noi, pe termen determinat sau pe termen mai lung.”

Referitor la veniturile care pot fi încasate după absolvirea unui liceu tehnologic, o elevă a declarat pentru sursa citată că în funcție de experiență se poate depăși suma de 1.000 de euro.

„Undeva la 3500-4500 de lei, cam așa ar fi venitul, însă pe parcurs o să avansăm, poate la 5.000, 6.000..”, a spus o elevă,  întrebată la ce salariu lunar ar putea să ajungă un mecanic auto ieșit de pe băncile unui liceu tehnologic.

Menționăm faptul că doar anul trecut, în învățământul profesional, dual și liceal tehnologic s-au înscris în jur de 25.000 de elevi.