Aproape 500 de posturi de agent operativ care sunt vacante sunt scoase la concurs de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP). Concursul de ocupare, din sursă externă, a 472 de posturi vacante de agent din cadrul sectorului siguranța deținerii și regim penitenciar, se va desfășura în perioada următoare.
Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a scos la concurs aproape 500 de posturi vacante de agent operativ, pentru bărbați și femei. Concursul de ocupare, din sursă externă, a 472 de posturi vacante de agent din cadrul sectorului siguranța deținerii și regim penitenciar, se va desfășura în perioada următoare.
La Penitenciarul Poarta Albă sunt disponibile 30 de posturi: 25 de agenți operativi bărbați și cinci agenți operativi femei. De asemenea, pentru Spitalul Penitenciar Poarta Albă sunt disponibile cinci posturi.
Totodată, Penitenciarul Tulcea a vacantat 15 posturi (bărbați) pentru Secția exterioară Chitila, potrivit ANP.
Dosarele complete se depun la sediul unităţii care are postul scos la concurs în termen de 15 zile lucrătoare de la data publicării anunţului, adică până la data de 28 aprilie 2023, ora 15:00.
Salariul mediu al unui poliţist de penitenciar ajunge pe la 5.000 de lei, cu tot cu norma de hrană.
Candidații trebuie să știe limba română
Ce condiţii generale trebuie să îndeplinească candidaţii
a) au cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) cunosc limba română;
c) îndeplinesc condiţiile de studii şi vechime prevăzute de lege;
d) au 18 ani împliniţi, capacitate deplină de exerciţiu şi sunt apți din punct de vedere medical şi psihologic pentru îndeplinirea funcţiei;
e) nu au antecedente penale sau nu sunt în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
f) îndeplinesc condiţiile specifice postului;
… și să nu fi colaborat cu Securitatea
g) nu le-au încetat raporturile de serviciu dintr-o funcţie publică, din motive disciplinare, în ultimii 5 ani;
h) au un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist de penitenciare, aspect verificat ulterior desfăşurării probelor de concurs, conform Anexei 2 la O.M.J. nr. 3065/C/2020, cu modificările şi completările ulterioare;
i) nu au fost agenţi sau colaboratori ai organelor de securitate şi nici ai vreunui serviciu de informaţii;
j) obţin autorizaţie, pentru funcţiile care implică lucrul cu informaţii clasificate, după promovarea concursului.
Candidații vor fi testați și din punct de vedere psihologic. După testare, candidaţii declaraţi „apt” psihologic vor depune o adeverinţă completată de medicul de familie. Fişa medicală se deschide/eliberează doar după depunerea adeverinţei completate de medicul de familie.
Mai multe informaţii despre concurs şi modelul de cerere de înscriere găsiți aici.