Sprijin financiar de 5.850 lei

Bucureştenii cu afecţiuni oncologice se pot înscrie online din 15 martie pe platforma proiectului „Recuperare oncologică” pentru a beneficia de un sprijin financiar în cuantum de 5.850 lei (TVA inclus) /beneficiar/pachet de servicii în vederea decontării unui pachet de servicii medicale care cuprinde şedinţe de kinetoterapie, drenaj limfatic, consiliere psihologică, precum şi consiliere de nutriţie oncologică.

„Platforma pentru înscrieri online în cadrul proiectului „Recuperare oncologică” va fi deschisă miercuri, 15 martie 2023, şi va fi disponibilă pentru toţi bucureştenii interesaţi pe site-ul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (www.assmb.ro).

Proiectul „Recuperare oncologică”, aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) la finalul anului trecut, prevede acordarea unui sprijin financiar în cuantum de 5.850 lei (TVA inclus)/beneficiar/pachet de servicii, pentru 2.500 de persoane, în vederea decontării unui pachet de servicii medicale care cuprinde şedinţe de kinetoterapie, drenaj limfatic, consiliere psihologică, precum şi consiliere de nutriţie oncologică”, a anunţat luni Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti într-un comunicat remis presei.

Astfel, fiecare pacient va putea beneficia, în baza indicaţiei de la medicul oncolog curant, în completarea serviciilor şi procedurilor medicale de acelaşi tip decontate de CNAS de care solicitantul a beneficiat anterior eliberării indicaţiei medicale, de un pachet de servicii medicale compus din: 10 şedinţe de kinetoterapie – 135 lei/şedinţă, 10 şedinţe de drenaj limfatic manual – 170 lei/şedinţă, 10 şedinţe de consiliere psihologică – 250 lei/şedinţă, o consultaţie de nutriţie oncologică – 300 lei.

Cui se adresează acest sprijin?

Sprijinul financiar va fi decontat direct către unităţile sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului.

„Beneficiari ai proiectului pot fi pacienţii cetăţeni români, cu domiciliul stabil în Bucureşti sau viza de reşedinţă obţinută cu cel puţin şase luni înainte de depunerea cererii, diagnosticaţi cu diferite forme de cancer, cu indicaţie medicală de la medicul oncolog curant”, se arată în comunicat.

De asemenea, pe site-ul ASSMB a fost publicat şi „Anunţul public de selecţie a unităţilor sanitare/de specialitate publice sau private care vor asigura servicii medicale şi proceduri specifice de kinetoterapie, drenaj limfatic manual, consiliere psihologică şi nutriţie oncologică în cadrul proiectului Recuperare oncologică”.

În document sunt prevăzute, printre altele, condiţiile generale şi cele specifice pe care trebuie să le îndeplinească unităţile sanitare, publice sau private, pentru a fi selectate în vederea afilierii la proiectul „Recuperare oncologică”.

Termenul final de depunere a dosarelor în cadrul primei etape de afiliere este 8 martie 2023.

După închiderea primei etape, unităţile sanitare/de specialitate publice sau private vor putea depune dosare în vederea selecţiei ca afiliaţi pe toată durata de implementare a proiectului (ianuarie 2023 – decembrie 2024).