La acest loc de muncă, se pot primi 500 de lei pe zi. Există români care, însă, îl evită. E vorba, în special de tineri. Aceștia îl ocolesc în ciuda câștigului extrem de atractiv.

Angajatorii oferă pauze pentru masă, țigară și cafea. Cu toate acestea, nimeni nu se grăbește să ocupe postul.

Salariul este mai mare decât anul precedent, putând ajunge până la 15.000 de lei. Asta înseamnă că un angajat ar putea câștiga aproximativ 3.000 de euro pe lună.

Locul de muncă plătit cu 15.000 de lei pe lună

Cu toate acestea, puțini sunt cei care doresc să conducă un tractor pe câmpurile din România. Acesta este tipul de muncă în discuție.

Fermierii se confruntă an de an cu lipsa de personal în acest domeniu. Majoritatea oamenilor aleg să plece în străinătate, în țări precum Spania, Italia, Franța, Anglia sau Germania.

Fermierii spun că tinerii nu mai sunt atrași de această profesie. Liceele agricole nu sunt populare deloc. Pentru mulți, munca în agricultură este considerată o rușine.

tractor, fermier, tractorist, agricultura
Meseria de tractorist este de la mare cautare/SURSA FOTO: Pexels

Tinerii evită să ocupe o poziție de tractorist

Dan Câmpean, fermier, susține că a fi tractorist este privit cu dispreț. În opinia sa, Tinerii visează la mașini de lux și vile, dar sunt reticenți în ceea ce privește munca grea, susțin fermierii. Există o percepție greșită că munca în agricultură înseamnă să fii exploatat, dar acest lucru nu este adevărat.

„Nici vorbă. La mine, dacă ești tractorist și nu numai, ai pauze de masă, de țigară și cafea, dar nu abuza de asta. Nu zice nimeni să nu aprinzi o țigară, dar muncește și fii serios”, a declarat Dan Câmpean, fermier, potrivit Adevărul.

Venituri mai mari dacă se acceptă ore suplimentare

În plus, cel care este tractorist poate câștiga venituri mai mari dacă acceptă să facă ore suplimentare.

Potrivit fermierilor și asociațiilor agricole, tractoriștii români au potențialul de a câștiga salarii semnificative. Un record este deținut de un angajat-tractorist care lucrează la o companie din Ardeal. El încasează peste câteva mii de lei lunar.

Totuși, cei interesați să lucreze pe tractor sau pe combină ar trebui să aibă un nivel minim de cunoștințe în domeniu, nu doar permis auto.