Se dau bani pentru români! Cei care doresc să își înființeze o afacere privată primesc susținere financiară din partea statului.
Au început plăţile pentru programul Start-Up Nation, ediţia 2018, anunță ministrul de resort.
Se dau bani pentru români! ”Plăţile sunt întârziate cu mai bine de 2 ani”
Astfel, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat vineri că au început plăţile pentru programul Start-Up Nation, ediţia 2018, în ultima săptămână fiind plătite 422 de deconturi, în valoare totală de 82,1 milioane lei.
”Am început şi plăţile pentru programul Start-Up Nation. Subliniez că e vorba de o măsură de ajutor a statului român, care s-a făcut după ureche şi astfel s-a ajuns la situaţia în care plăţile sunt întârziate cu mai bine de 2 ani.
Am decis să plătim datoriile celorlalte guvernări, care în loc să trateze just o măsură pentru antreprenoriat, doar au mimat deschiderea către mediul de afaceri, în scopuri pur de imagine politică”, scrie ministrul, pe Facebook.
”Continuăm să plătim promisiunile statului către mediul de afaceri”
Astfel, într-o singură săptămână (29 martie – 2 aprilie), au fost plătite 422 de deconturi, în valoare totală de 82,1 milioane lei.
„Bugetul alocat anul acesta reparării programului este de 642 milioane de lei. Continuăm să plătim promisiunile statului către mediul de afaceri”, adaugă el.
Plăţile au fost făcute în ordinea deconturilor care au întrunit toate condiţiile de eligibilitate şi au prezentat documentaţia completă, în limita deschiderilor bugetare disponibile până la acest moment, potrivit news.ro.
Cheltuielile elgibile
Trebuie precizat că obiectul finanţării trebuie să se încadreze în una sau mai multe din următoarele categorii eligibile:
– Echipamente tehnologice, maşini, utilaje, electrostivuitoare, motostivuitoare şi instalaţii de lucru-inclusiv software-ul aferent, necesare desfăşurării activităţilor pentru care a solicitat finanţare, cu excepţia jocurilor de noroc mecanice, electrice, electronice, meselor de biliard, automatelor muzicale;
– Achiziţionarea de spaţii de lucru, spaţii de producţie şi spaţii pentru prestări servicii şi comerţ (clădiri, hale de producţie, spaţii amenajate pentru activităţi de prestări servicii, producţie şi comerţ, inclusiv din elemente prefabricate).
Valoarea activului achiziţionat în cazul programului se va face pe baza unei evaluări al unui expert evaluator ANEVAR cu excepţia spaţiilor din elemente prefabricate.
Activele din cadrul acestei categorii nu trebuie să aibă destinaţie locativă, trebuie să fie puse în funcţiune la locul implementării proiectului, la momentul decontului;
– Aparate şi instalaţii de măsură, control, reglare, cititoare pentru cod de bare, cântare electronice cu/fără printer pentru etichetare, aparate de marcat electronice fiscale;
– Mijloace de transport: autoturisme, autobuze, microbuze, biciclete, mopede, motociclete, rulote cu sau fără motor pentru comerț stradal și autoutilitare din categoria N1, N2, N3, cu excepţia vehiculelor de teren simbol G, conform Ordinului MLPTL 211/2003 cu modificările şi completările ulterioare, exceptând vehiculele de transport rutier de mărfuri în contul terţilor sau contra cost, solicitate de întreprinderile care efectuează transport rutier de mărfuri în numele terţilor sau contra cost.