Vor primi banii înapoi! Anunț de ultim moment pentru acești români. Ce trebuie făcut?

Primăria Sectorului 5 a explicat pașii care trebuie urmați de cetățenii care vor să își recupereze banii pentru serviciile de care nu au beneficiat.

Așadar, cei care nu au beneficiat de apă caldă și căldură trebuie să facă o poză contorului de la bloc. În poza respectivă trebuie să se vadă clar temperatura apei calde și a agentului termic.

Mai apoi, poza trebuie trimisă, împreună cu o solicitare de compensare a facturii, la adresa office@cmteb.ro.

Potrivit informațiilor publicate de Primăria Sectorului 5, operatorul va fi obligat să restituie sumele de bani plătite de cetățeni pentru că nu a furnizat agent termic la standardele din contract.

„Anunț important pentru cetățenii Sectorului 5, afectați de lipsa căldurii și a apei calde! ANPC a amendat Compania Municipală Termoenergetica București pentru că nu a furnizat agent termic la standarde minime de confort, deși a încasat tarifele „la preț întreg”.

Astfel, locuitorii din zonele Rahova, Ferentari, Sebastian, 13 Septembrie și nu numai, care nu au avut apă caldă și căldură, pot solicita restituirea sumelor încasate abuziv de Compania Municipală Termoenergetica București.

Iată ce pași trebuie să urmați pentru a vă recupera banii plătiți pentru servicii care nu există:

  • Faceți o poză la contorul de la bloc în care să se vadă temperatura apei calde și a agentului termic;
  • Trimiteți fotografia, însoțită de o sesizare prin care solicitați compensarea facturii, la adresa: office@cmteb.ro;

Operatorul va fi obligat să restituie sumele de bani plătite de cetățeni pentru că nu a furnizat agent termic la standardele din contract. Baza legală pentru acest demers se află în contractul încheiat între Asociațiile de Proprietari și Termoenergetica, respectiv art.6, alin.7, lit.b, art.7, alin. 3”, este scris într-o postare realizată de Primăria Sectorului 5 pe Facebook.

Furnizorul are următoarele obligații

Potrivit Art. 6, furnizorul trebuie să îndeplinească, printre altele, următoarele obligații. În primul rând, furnizorul trebuie să respecte prevederile reglementărilor în vigoare şi angajamentele asumate prin Contract.

Simultan, furnizorul trebuie să încheie act adițional la prezentul contract ori de câte ori apar modificatori și să asigure continuitatea serviciului de furnizare a energiei termice la parametri fizici și calitativi prevazuți în contract şi de legislația în vigoare.