Voucherele de vacanță vor ajunge către beneficiari și anul acesta. În cazul bugetarilor, valoarea voucherelor de vacanță rămâne tot la suma stabilită de 1.450 lei, ca și în anul precedent, a informat agenția de presă Rador.
Voucherele de vacanță se primesc indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare
„Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale acordă aceste vouchere.
Ele se primesc indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, a transmis Ministerul Finanțelor.
Consilierul în turism Adrian Voican a declarat că tichetele au fost un real ajutor în momentul în care prețurile au început să explodeze.
În anul 2023, valoarea voucherelor acordate bugetarilor a fost de aproape 300 de milioane de euro.
Marcel Boloș, despre cardurile de energie: Sprijinul de 1.400 de lei va fi acordat în două tranșe egale
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a vorbit recent despre noile carduri de energie, care pot fi folosite pentru plata facturilor. Declarația ministrului a venit în contextul în care poştaşii se plâng că nu pot să folosească noile carduri de energie pentru a plăti facturile. Sprijinul de 1.400 de lei va fi acordat în două tranșe egale, de câte 700 de lei, în februarie și septembrie 2023.
„Urmează să fie semnat contractul pentru livrarea a 7.200 de cititoare. Au termenul de livrare de 20 de zile, de la data încheierii contractului. Noi am precizat că obligația noastră este ca aceste carduri, împreună cu banii pe care îi virăm, să fie posibil de utilizat din 20 februarie”, a declarat Marcel Boloș la Antena 3.
„În 15 februarie facem alimentarea, respectiv transferul banilor de la minister către Poșta Română, și din 20 februarie angajamentul nostru este că se pot utiliza aceste carduri. Facturile care vin pentru energie sunt cu decalaj de o lună, iar dacă vorbim de încălzire vin și cu două luni întârziere.
Deci noi, prinzând luna februarie, începem cu consumurile energetice din luna ianuarie, deci ar fi perioada de timp necesară pentru a interveni chiar și în sezonul rece.
Aprobarea de la Comisie pentru această posibilitate de a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile a venit în noiembrie, iar noi am făcut rapid toate demersurile necesare. În lipsa acestor cititoare de card, oamenii ar trebui să meargă la oficiile poștale și operațiunea directă cu poștașul nu ar putea să aibă loc”, a mai spus Marcel Boloș.