Atât personalul medical din spitale, cât și medicii de familie, vor primi bonusuri pentru efortul depus în vaccinarea propriu-zisă, precum și pentru convingerea oamenilor să accepte imunizarea împotriva noului coronavirus.
În ciuda optimismului afișat de autorități, există încă o doză mare de neîncredere în rândul populației și chiar al medicilor cu privire la vaccinarea împotriva noului coronavirus.
Plecând de la teama de reacțiile adverse și până la contestarea eficienței vaccinului, scepticii par a nu se lăsa îndeuplecați prea ușor.
Și medicii de familie sunt vizați
Dacă Premierul Florin Cîțu a declarat că nu se pune problema unor stimulente financiare pentru a-i încuraja pe oameni să se vaccineze, iată că guvernanții au decis să ofere bani medicilor pentru a convinge populația.
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat vineri seară că personalul medical din spitale va primi bonusuri pentru efortul depus în vaccinarea propriu-zisă, dar și în munca de convingere a oamenilor ca să fie imunizați.
El a precizat că și medicii de familie vor primi astfel de bonusuri.
Probleme cu privire la personalul vaccinator
Astfel, Voiculescu a vorbit despre proiectul care urmează să fie aprobat în următoarea ședință de Guvern, prin care medicii și asistentele să fie plătiți pentru a rezolva ”problema personalului vaccinator”, deoarece a primit semnale din mai multe locuri din țară că ar putea exista o problemă în acest sens.
Vlad Voiculescu a adăugat că ”e firesc” să existe acest proiect de OUG, care prevede suma de 100 de lei pentru fiecare medic, cu un bonus pentru medicul coordonator, 50 de lei pentru asistentul medical și 25 de lei pentru registrator.
”Vorbim de sume pe oră. Sunt sume brute”, a precizat el, potrivit digi24.ro.
”Va exista o sumă pentru succes”
Ministrul a adăugat că se bazează pe medicii de familie să convingă oamenii ca să se vaccineze, însă deoarece discuțiile sunt în fază incipientă nu a avansat vreo sumă pe care să o primească.
„Va exista o sumă pentru succes. Obiectivul este vaccinarea. Nu numai înscrierea (va însemna o sumă pentru medic, n.red.), ci și vaccinarea pacientului și monitorizarea acestuia”, a precizat Voiculescu.
Întrebat dacă proiectul nu va fi criticat de anti-vacciniști, ministrul sănătății a răspuns: ”E ca și cum ai fi împotriva educației și ai spune că plătești profesorii ca să educe.
E un pas firesc și nu-mi propun să conving pe cineva care are deja păreri foarte ferme, dar eu nu am auzit până acum o altă formă de a scăpa de acest virus”.