Autostrada dintre Pitești și Curtea de Argeș va fi complet deschisă în mai
Începând cu luna mai 2025, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe autostradă între Curtea de Argeș și Pitești, odată cu finalizarea Secțiunii 5 a Autostrăzii A1 Sibiu–Pitești.
Informația a fost confirmată de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a subliniat că lucrările la ultimul tronson – cei 14,65 km dintre nodul rutier Băiculești și Curtea de Argeș – sunt aproape gata.
@sorin.grindeanu7 În luna mai circulăm și de la Curtea de Argeș la Pitești pe #A1! Se deschid circulației şi ultimii 14,65 km ai Secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti (30,35 km) #fyp #viral #infrastructure #Romania #ROficial @CNAIR SA ♬ Countdown Action(838870) – Pavel
Această secțiune, cu o lungime totală de 30,35 km, marchează un progres semnificativ în dezvoltarea coridorului rutier Sibiu–Pitești, considerat esențial pentru conectivitatea economică a țării. Conform directorului CNAIR, Cristian Pistol, firma italiană Webuild SPA, care se ocupă de execuție, se află în faza finală a lucrărilor pregătitoare pentru deschiderea oficială.
Jumătate din acest tronson a fost deja inaugurat anul trecut, între Bascov și nodul de la Băiculești, acoperind o distanță de 15,7 km. Odată cu finalizarea completă a Secțiunii 5, va fi posibilă deplasarea exclusiv pe autostradă de la Curtea de Argeș până în Capitală, pe un traseu de aproximativ 140 km.
„Autostrada Sibiu – Pitești (A1): din ce în ce mai aproape de deschiderea circulației pe întreaga secțiune Pitești-Curtea de Argeș (30,35 km)!
Antreprenorul italian (Webuild SPA) execută ultimele lucrări înaintea deschiderii circulației, la finalul lunii viitoare, și pe cei 14,65 km dintre nodul rutier Băiculești și Curtea de Argeș”, a scris Pistol pe Facebook.
Bătălie pe autostrada Craiova – Filiași: Cinci oferte pentru Lotul 3
Lupta pentru construirea Lotului 3 al autostrăzii Craiova – Filiași a intrat în linie dreaptă, după ce nu mai puțin de cinci consorții și companii internaționale au depus oferte pentru adjudecarea contractului, anunță Cristian Pistol pe Facebook.
Proiectul vizează realizarea unui tronson de 21,7 kilometri între Nodul rutier Beharca (care face legătura cu DN6) și nord-vestul localității Țânțăreni.
-
AUTOMAGISTRAL PIVDEN SRL (lider) împreună cu DRUM ASFALT SRL – o colaborare transfrontalieră între Ucraina și România.
-
CONSTRUCȚII ERBAȘU SA (lider), alături de CONCELEX SRL și X-WAY INFRASTRUCTURE SRL – un consorțiu românesc cu experiență vastă în infrastructură.
-
NUROL CONSTRUCTION S.A. (lider), în asociere cu NUROL INSAAT VE TICARET A.S. – reprezentând interesele Turciei și României.
-
OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (lider), în colaborare cu STRADE BAUUNTERNEHMUNG SRL și INFRAVIS SRL – o altă ofertă mixtă, Turcia – România.
-
WEBUILD SpA din Italia – un nume puternic în construcțiile mari de infrastructură, vine solo în această competiție.
Pe lângă cei aproape 22 de kilometri de autostradă, proiectul include realizarea a 21 de structuri complexe, dintre care cea mai spectaculoasă este viaductul de 846 metri care va traversa Râul Frățoștița, calea ferată CF100 și drumul național DN6/E70. În plus, în zona localității Răcarii de Sus va fi amenajat un nod rutier modern, prevăzut și cu un pasaj de 285 metri peste aceeași cale ferată.