Se deschide o nouă fabrică! În România vine un grup cu afaceri globale în valoare de 3,2 miliarde de euro şi mai mult de 13.000 de angajați.

Mai exact, este vorba despre Groupe Atlantic, unul dintre liderii industriei HVAC (încălzire – ventilație – aer condiționat).

Groupe Atlantic deschide o fabrică în România

Fabrica respectivă se va deschide în parcul industrial PWP Bucharest North, din județul Prahova, lângă Ploiești. Începând de anul viitor, va produce cilindri de apă caldă, după o investiție de 60 de milioane de euro.

Grupul este deja prezent pe 5 continente, având 31 de situri industriale și 43 de locații comerciale. În noul sit, va investi 60 de milioane de euro. Acești bani vor fi folosiți pentru a asigura cele mai bune condiții de muncă, cu utilaje și aparatură complet noi.

Fabrica va avea o suprafață totală de 145.000 m², din care 31.000 m² spațiu ocupat de clădiri. Aceasta va începe producția de cilindri de apă caldă și plăci de boilere, pentru mai multe branduri din portofoliul Groupe Atlantic.

Activitatea companiei va începe în ultimul trimestru din 2024. Până în 2026, echipa care va lucra la locație va ajunge la 370 angajați.

Arnaud Codron, Director Industrial, precizează că „Groupe Atlantic a decis să înființeze fabrica din România pentru a sprijini fabricile noastre existente și a servi clienților din Europa Centrală din acest segment de piață, stimulat de tranziția la pompe de căldură. Am ales această locație pentru că ne permite să combinăm proximitatea față de clienții noștri, competitivitatea și calificările noastre”, potrivit clubantreprenor.ro.

Managerul fabricii, Tomasz Juda, a adăugat:

„Am început operațiunile la noua unitate din România pentru a dezvolta, produce și livra cilindri de apă caldă pentru uz casnic eco-eficienți, de înaltă calitate, la un preț accesibil.”

Primii angajați au început deja activitatea

Primii angajați au început deja activitatea în fabrică. Ei pregătesc ca de la mijlocul anului 2024 să fie primite primele utilaje. Producția va începe astfel la finalul lui 2024.

Grupul de origine franceză este implicat în tranziția la un nivel scăzut de carbon al construcțiilor (sectorul construcțiilor reprezintă 1/3 din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră) prin dezvoltarea eficienței energetice a soluțiilor și sistemelor sale, prin promovarea eficienței în utilizarea acestora și prin îmbunătățirea proceselor sale industriale și logistice.