Lansat în noiembrie 2010, proiectul “Automobile electrice” a ȋnceput prin dezvoltarea unei strategii de implementare pe care Mitsubishi România o susține din poziţia de partener. Prima staţie de încărcare va fi amplasată lângă sediul CNTEE Transelectrica SA din București. Stația este dotată cu două puncte de încărcare de nivel 1 (alimentare monofazată la o tensiune de 230V şi o intensitate a curentului de 16A).
Conform Mitsubishi, accesul la prize se va face prin intermediul unui card personalizat deținut de utilizatorul automobilului electric. Plata energiei consumate pentru încărcare se va face cu ajutorul unor contoare inteligente punând astfel la dispoziţia utilizatorilor mai multe modalităţi de achitare: abonament, plata cu card, factură la sfârşitul lunii sau prin cartelă pre-pay.
Odată cu deschiderea stației de încărcare, Mitsubishi va înmâna cheile unui vehicul electric i-MiEV primului proprietar al unei astfel de mașini din România, Comitetului Național Român CIGRE. CNR-CIGRE este o asociație profesională, nonprofit, cu personalitate juridică, afiliată la Consiliul Internațional al Marilor Rețele Electrice – CIGRE, cu sediul la Paris.