Facultatea de Inginerie Alimentară a anunțat că va fi deschis primul laborator din România de co-crearea de produse din carne hibridă. Acesta are menirea de a îmbunătăți relația dintre consumatori și industria alimentară.
„Laboratorului Consumatorului” va fi inaugurat la Universitatea de Științele Vieții din Timișoara
Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu The Family Butchers, lansează „Laboratorul Consumatorului”.
Acest proiect inovator se concentrează pe co-crearea de produse din carne hibridă, vizând o implicare directă a consumatorilor în procesul de dezvoltare.
Proiectul anunțat de Facultatea de Inginerie Alimentară e bazat pe interacțiunea cu consumatorii
Proiectul face parte din EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2024, un program care își propune să îmbunătățească relația dintre consumatori și industria alimentară. Laboratorul reprezintă un spațiu în care cercetătorii, antreprenorii și consumatorii colaborează pentru a crea produse alimentare inovatoare.
Inițiativa are ca scop dezvoltarea de soluții bazate pe cerințele consumatorilor, folosind feedback-ul acestora pentru a optimiza produsele din carne hibridă.
Cum vor fi implicați consumatorii în procesul de co-creație
Laboratorul Consumatorului își propune să implice activ consumatorii în toate etapele de dezvoltare a produselor din carne hibridă. Feedback-ul acestora va juca un rol crucial în modelarea viitoarelor produse, conform unui comunicat al echipei de implementare.
Colaborarea dintre Facultatea de Inginerie Alimentară și The Family Butchers SRL facilitează procesul de transformare a ideilor inovatoare în produse reale, care să aducă valoare pe piață.
„Prin intermediul laboratorului, ne propunem să răspundem cerințelor și preferințelor consumatorilor în ceea ce privește produsele din carne hibrid, promovând în același timp principii de durabilitate și inovație în industria alimentară. Colaborarea cu The Family Butchers SRL este esențială pentru a traduce ideile formulate în cadrul laboratorului în produse concrete, care să aducă valoare consumatorilor”, este mesajul specialiștilor din echipa de implementare a proiectului.
Promovează durabilitatea și a educația alimentară
Pe lângă co-crearea de noi produse, proiectul urmărește să educe consumatorii cu privire la beneficiile consumului de carne hibridă și la sustenabilitatea acestui model de producție alimentară.
Cercetătorii de la Universitatea de Științele Vieții din Timișoara speră ca acest laborator să devină un model de inovație și durabilitate în industria alimentară, oferind soluții sustenabile și inovatoare pentru viitor.