Nicolae Ciucă a anunțat alocarea a până la trei miliarde de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice la nivelul gospodăriilor individuale.

„În ședințele precedente, am adus la cunoștință o serie de date economice, cu care am încheiat anul 2022.

Ceea ce doresc să subliniez în momentul de față este că atunci când ne-am asumat în coaliție acest guvern, ne-am angajat să găsim soluții pentru tot ceea ce înseamnă nevoile și așteptările cetățenilor și totodată să găsim soluții pentru ceea ce înseamnă sprijinirea mediului de afaceri, în așa fel încât economia țării noastre să reziste tuturor acestor situații deloc ușoare și să facem în așa fel încât să reușim să avem creștere economică, ceea ce s-a întâmplat”, afirmă Nicolae Ciucă.

Un obiectiv asumat de Guvern este cel legat de gestionarea crizei energetice

Premierul a precizat că, totuși, la nivelul Guvernului, pentru că încă suntem la început de an, există responsabilitatea să se mențină același ritm de lucru și să se facă tot ceea ce depinde de Executiv astfel încât soluțiile care vor fi găsite la nivelul administrației, a instituțiilor publice, să vină în sprijinul cetățenilor și al tuturor structurilor care pot să aducă plus valoare economiei românești.

De asemenea, Nicolae Ciucă a anunțat o serie de activități de continuare a dialogului cu mediul de afaceri. El a afirmat că unul dintre obiectivele asumat de Guvern este cea legată de gestionarea crizei energetice.

„Au fost întreprinse o serie de măsuri, una dintre ele este cea care vizează instalarea de panouri fotovoltaice la nivelul gospodăriilor individuale.

Am discutat cu domnul ministru Tanczos care ar putea fi măsurile pe care le putem lua la nivelul Guvernului, astfel încât să asigurăm accesul cât mai multor oameni și gospodării la acest program. Avem fondurile necesare și în acest sens putem să ridicăm până la trei miliarde de lei suma alocată pentru acest proiect”, a mai declarat premierul Ciucă, marţi, 31 ianuarie.

Nicolae Ciucă cere evitarea birocrației excesive

Șeful Executivului i-a cerut ministrului Mediului „aibă în vedere evitarea birocrației excesive, pentru ca procesul să se deruleze oportun și să nu mai ajungă ca la finalul de an să se aglomereze toate aceste activități birocratice și absolut nefolositoare care nu ajută cu nimic, nici pe ei nici pe cetățeni”.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat că programul poate demara din luna martie, iar numărul beneficiarilor în 2023 ar putea ajunge la 150.000 de gospodării.