Se iese la pensie la 85 de ani?! Informație fără precedent despre sistemul de pensii

pensionara

SURSA Foto: Dreamstime

De ceva timp, oamenii de știință cercetează cum ne putem îmbunătăți sănătatea la bătrânețe și, astfel, să trăim mai mult. Astfel, nu este exclusă pensionarea la 85 de ani.

Speranța de viață a oamenilor este în continuă creștere, ceea ce înseamnă că sistemul de pensii este pe punctul de a se prăbuși în Germania. Prea multe persoane în vârstă trebuie să fie finanțate de prea puțini tineri. Prin urmare, se ia în considerare creșterea vârstei de pensionare. Acest lucru poate duce la faptul că, la un moment dat, oamenii nu se vor pensiona decât la 85 de ani, scrie infranken.de.

Germania va trebui să crească vârsta de pensionare

Germania se află în plină schimbare demografică. Numărul persoanelor tinere este în scădere, în timp ce, oamenii îmbătrânesc. Deja, fiecare a doua persoană are peste 45 de ani. Vârsta de pensionare de 67 de ani nu va mai fi viabilă din punct de vedere financiar în viitor, avertizează economista Veronica Grimm.

Ea solicită ca vârsta de pensionare să fie legată de speranța de viață. În acest context, nu este clar cât timp vor trebui să muncească generațiile viitoare până la pensie. Același lucru este valabil și pentru modul în care va fi finanțat sistemul de pensii în viitor.

În prezent, există patru moduri de a face acest lucru în Germania:

  • creșterea contribuțiilor la pensie;
  • creșterea vârstei de pensionare;
  • scăderea nivelului pensiilor;
  • creșterea subvenției federale.

Soluțiile ar putea veni din progresele medicinei

Dacă speranța de viață continuă să crească, cercetătorii sunt siguri că vârsta de pensionare va fi ridicată. De asemenea, există deja soluții pentru modul în care oamenii ar trebui să lucreze până la 85 de ani. Acest lucru este posibil în primul rând datorită progreselor medicale, care permit oamenilor să trăiască mai mult timp o viață mai sănătoasă.

Scopul acestor soluții medicale este de a-i face pe oameni să se simtă în viitor mult mai tineri decât sunt în realitate la vârsta de 80 de ani. Se preconizează că în următoarele decenii va exista o creștere semnificativă a numărului de persoane care nu numai că vor trăi peste 100 de ani, dar vor fi și sănătoase.

În plus, în viitor, roboții vor fi folosiți pentru a prelua anumite sarcini din medicină, asistență medicală sau din viața de zi cu zi. Se așteaptă ca acest lucru să aibă un efect pozitiv asupra deficitului de lucrători calificați. De asemenea, mai multe persoane vor putea fi îngrijite cu mai puțin efort uman.