Sărbătorile Pascale se aproprie cu pași repezi iar românii se întreabă dacă anul acesta vor putea merge la slujba de Înviere, având în vedere că anul trecut acest lucru nu a fost posibil. În acest context, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 a venit cu informațiile necesare.
Se închid Bisericile de Paşti? Toţi românii trebuie să ştie. Cei din Guvern au spus clar
Dacă anul trecut oamenii nu au putut participa la slujba de Înviere din cauza stării de urgență, anul acesta oamenii se întreabă în ce măsură vor putea lua Lumina Sfântă. Vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, a venit cu informații în acest sens și a precizat că organizarea slujbei de înviere din acest an va ține de situația epidemiologică.
Așadar, în cadrul unei conferințe de presă susținută de către secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, acesta a fost întrebat ce recomandă ministerul din care face parte în ceea ce privește slujba de Înviere.
El a precizat că mai este timp până la Sărbătorile Pascale și că decizia se va lua în funcție de dinamica epidemiologică, subliniind că în ultimele zile au existat modificări în acest sens. În plus, Andrei Baciu mai spune că orice măsură luată a fost analizată pe o perioadă de două săptămâni.
”Este o situație în dinamică. Mai este ceva timp până atunci. Vedem că dinamica epidemiologică are niște modificări în special în ultimele zile. O să vedem în funcție de contextul care va fi în perioada respectivă și, mai mult decât atât, ați văzut că orice fel de propuneri, orice fel de măsuri au fost analizate la o perioadă de 14 zile, lucru care s-a întâmplat încă de la începutul pandemiei.”, spune vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu.
Lucrurile sunt direct dependente de perioada de incubație
Andrei Baciu a mai spus că nu se pot face predicții epidemiologice pe o perioadă mai mare de două săptămâni deoarece lucrurile sunt direct dependente de perioada de incubație. Secretarul de stat a precizat că perioada de incubație afectează și dinamica epidemiologică.
”Nu poți să faci predicții epidemiologice pe o perioadă mult mai mare de timp pentru că lucrurile acestea sunt direct dependente de perioada de incubație care afectează și dinamica epidemiologică”, a spus Andrei Baciu.