Se închid parcurile din Bucureşti! Decizie radicală luată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Ce alte măsuri vor fi impuse

Vineri seară, s-a luat o decizie la nivelul Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă privind toate parcurile din Bucureşti. Mai mult, Comitetul vine în întâmpinarea medicilor care lucrează în prima linie în această perioadă şi vor să-şi protejeze familiile.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis, vineri seară, că toate parcurile din Bucureşti se vor închide începând de sâmbătă, 28 martie.

Măsura vine ca o încercare de a limita răspândirea infectării cu coronavirus. Poliţia locală va avea sarcina să blocheze accesul în parcuri, iar autoritățile recomandă locuitorilor să nu mai iasă din case decât pentru nevoi urgente.

Hoteluri pentru medicii care lucrează în Capitală

O altă decizie luată este aceea de a pune mai multe hoteluri din Bucureşti la dispoziţia medicilor, mai ales a celor care activează în această perioadă în spitalele de boli infecţioase. Ei se pot caza în aceste hoteluri dacă doresc să se izoleze şi să nu-şi pună familiile în pericol acasă, scrie digi24.ro.

Primăria Capitalei ar fi primit deja peste 700 de solicitări din partea cadrelor medicale care doresc să se cazeze în aceste hoteluri puse la dispoziţie de municipalitate.

Referitor la planul de testare a unei părţi din populaţia Capitalei, Primăria anunţă că merge mai departe cu planul, iar săptămâna viitoare începe pregătirea personalului medical care se va ocupa de aceste testări. Programul propriu-zis ar putea demara spre finalul săptămânii viitoare. Mai trebuie însă să sosească informaţii suplimentare de la Institutul Național de Statistică, pentru a se putea realiza o dimensionare cât mai corectă a eşantionului.

Ce se întâmplă cu transportul public

“Cu privire la transportul public în comun, începând de săptămâna viitoare, acesta va fi redus, astfel încât, în timpul săptămânii să lucrăm cu parcul auto de pe perioada sfârșitului de săptămână din perioadele normale.

Am făcut mai multe simulări, mai multe calcule, având în vedere că mai mulți angajatori și-au redus drastic programul de lucru, se lucrează foarte mult de acasă, dar totuși trebuie să asigurăm transportul public în comun pentru cadrele medicale, pentru cei care lucrează în zona de utilități publice, pentru farmaciști, pentru vânzătorii din magazine, pentru reprezentanții presei. Deci, este nevoie în continuare și de transport public în comun, dar dimensionat la noua situație”, a declarat primarul Gabriela Firea pentru B1TV.