Luni, 26 septembrie, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a venit cu câteva detalii legate de funcţionarea şcolilor în perioada sezonului rece.
Sorin Cîmpeanu a dat ordin privind funcţionarea şcolilor din România în această iarnă
Oficialul din Guvern spune că va avea o sedinţă, chiar luni, cu toţi inspectorii generali din judeţele ţării, pentru a le comunica instrucțiuni clare în legătură cu condiţiile care trebuie îndeplinite în şcoli pe perioada iernii.
Sorin Cîmpeanu afirmă că, având în vedere că Guvernul va plăti pentru diferenţele de preţ în cazul energiei, nu se justifică măsuri precum reducerea temperaturii în anumite şcoli sau revenirea la cursurile în format online.
„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece!
Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.
Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.
În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ”, a scris Sorin Cîmpeanu, luni dimineaţă, pe pagina sa de Facebook.
Pe viitor, fondurile pentru cheltuielile cu energia ar putea creşte de 4 ori, graţie noii Legi a educaţiei
Ministrul Educaţiei a mai subliniat că Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura că aceste reguli vor fi respectate.
Sorin Cîmpeanu a adăugat că funcţionarea şcolilor este o preocupare majoră a Executivului, pe lângă asigurarea transportului elevilor, sistemul de burse școlare și extinderea programului Masa Caldă.
„Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.
Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.
Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!
Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.