Se închide Capitala?! Bucureștiul a intrat deja în scenariul roșu (INSP) / UPDATE

Pandemia de coronavirus face prăpăd în România. Cele mai mari probleme sunt în București. Capitala este aproape de a fi închisă, datorită exploziei de noi cazuri. Situația devine dramatică.

UPDATE

Cei de la INSP au revenit asupra datelor și au rectificat indicența cazurilor. Astfel, Bucureștiul, conform documentului de mai jos de la INSP nu a depășit cifra 3 persoane infectate la mia de locuitori.

VEZI DOCUMENTUL AICI

ȘTIREA INIȚIALĂ

Pandemia de coronavirus lovește în plin România. Ultimele date venite de la autorități anunță o criză majoră. Bucureștiul este pe lista neagră.

Prăpăd face coronavirusul în Capitală. Conform ultimelor date ale celor de la INSP, Bucureștiul a ajuns la o rată de incidență de 3,11 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. În aproape toate județele, cu excepția a trei, se înregistrează un trend ascendent al infecțiilor cu coronavirus.

Cei de la Institutul de Sănătate Publică spun că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile în București a depășit 3,11 la mia de locuitori. Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit pentru a decide ce măsuri restrictive va adopta. Se poate ajunge chiar la închiderea Bucureștiului.

Rata de incidență anunțată de INSP diferă față de cea din bilanțul oficial de luni, transmis de Grupul de Comunicare Strategică, în care Bucureștiul apărea cu o rată de 2,66.

Trendul de îmbolnăvire cu coronavirus de săptămâna trecută s-a menținut numai în Iași, Vaslui și Satu Mare, în restul județelor fiind ascendent. O treime dintre cazurile noi s-au înregistrat în București și județele Iași, Bacău, Timiș și Cluj.

Rata cumulată a incidenței pentru coronavirus a fost de peste 100/100.000 locuitori în București și 31 de județe. Una din 29 depistate pozitiv cu coronavirus în perioada 5-11 octombrie era cadru medical.

Din totalul deceselor:

27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Prahova, Alba, Arad si Olt.
81% au fost la persoane de peste 60 de ani, din care 60% erau bărbați
95% aveau cel puțin o comorbiditate asociată.