Mai avea un pic și împlinea o jumătate de secol de la deschidere. Angajații nu vor avea parte, însă, de o sărbătoare, ci își vor strânge bagajele și vor pleca acasă.
Fabrica de bere Martens Galați, fondată în anul 1978, va opri producția, din această lună, după 44 de ani de funcționare. Compania, listată pe bursă din 1997, se va ocupa în continuare doar de distribuție.
Angajații vor rămâne fără locuri de muncă
Martens renunță la producția de bere și anunță că vrea să devină un fel de intermediar pe piața de profil. Cel mai probabil, angajații din departamentul producție vor rămâne fără locuri de muncă.
„Ca urmare a Deciziei C.A. Nr. 2 / 70.O2.2O23, informăm că începând cu luna Martie 2023, societatea va sista activitatea de fabricare a berii, MARTENS S.A. urmând a se axa pe dezvoltarea activităților de vânzare a produselor din bere. Societatea va desființa locurile de muncă din departamentul producție”, a mai transmis Bursa de Valori de București.
Fabrica de bere de tradiție
Fabrica de bere din Galați a fost fondată în anul 1978. Aceasta ajunsese să exporte produse pe mai multe continente.
Printre brandurile produse și comercializate se numără MaDonna, Postăvaru, Driver, Hora Unirii sau Lup.
O altă fabrică legendară a dispărut în acest an
La începutul acestui an, a mai dispărut o fabrică de legendă, care a rezistat bombardamentelor din cele două războaie mondiale. Chimica, din Mărășești – orașul unde s-au dus lupte grele în prima conflagrație mondială, nu a mai putut fi salvată de guvernanţii care au preluat puterea după 1989.
Construcţia fabricii a început în anul 1899, iar actul constitutiv al Fabricii de Produse Chimice Mărăşeşti a fost semnat la 17 decembrie 1901.
În 1923, avea un capital de 20.000.000 lei şi 300 de lucrători
În 1923, fabrica a produs 100 de vagoane de clei, 30 de vagoane grăsime, 40 de vagoane negru animal (cărbune extras din substanţe organice – n.r.), 300 de vagoane îngrăşăminte chimice, avea un capital de 20.000.000 lei şi 300 de lucrători.