Se întâmplă de la 1 aprilie! Zeci de mii de români ar putea rămâne fără apă caldă și căldură
În acest context, edilul din Ploiești susține că ședința comună a consiliului local şi a celui județean nu a ajutat cu nimic, deoarece nu s-a votat un acord de prelungire a contractului cu compania care furnizează agentul termic.
Amintim că intervalul 90 de zile, în care firma era obligată să asigure încălzirea locuințelor, va expira la 1 aprilie. Totodată, primarul spune că licitația organizată de Consiliul Județean Prahova nu se va finaliza până la momentul respectiv. Din acest motiv, 50.000 de apartamente riscă să rămână fără apă caldă și căldură.
Nu este singurul oraș din România unde oamenii se confruntă cu o situație dificilă
Amintim că primar din Arad a spus anterior că furnizorul de gaze naturale a continuat să solicite plata facturilor în avans, chiar dacă municipalitatea încasează extrem de puțini bani. De asemenea, Călin Bibarț a spus și că municipalitatea are gazul asigurat pentru zece zile.
„În momentul de faţă avem gazul asigurat vreo zece zile. Problema este aceeaşi: pe lângă faptul că noi deja suntem cu plăţi în avans din cauza preţului foarte mare, am trecut de luna martie-aprilie cu subvenţiile, nu mai avem nici încasări, pentru că suntem la început de an şi populaţia nu a luat cu asalt casieriile Primăriei să plătească taxele şi impozitele. Nu avem lichidităţi pentru a putea plăti, acesta este riscul cel mai mare pe care îl au şi alte primării din ţară”, a declarat Călin Bibarţ la momentul respectiv.
Acesta a mai spus că așteaptă ajutor din partea Executivului și că a trimis și o adresă, subliniind că „este imposibil de susținut financiar de o administrație locală”. Trebuie menționat că în Arad, agentul termic este asigurat de CET Hidrocarburi, având aproximativ 25 de mii de clienți casnici.