Lovitură pentru milioane de români! Unul din cele mai întâlnite vicii le va scoate mai mulți bani din buzunar.
Trebuie precizat însă că sumele pe care le cheltuie anual românii pe țigări se află pe o tendință descrescătoare.
Lovitură pentru milioane de români! Se scumpesc țigările
Țigările se scumpesc de luni. Cel mai mare producător de țigarete anunță că prețul va crește cu 50 de bani pentru fiecare pachet.
În zilele următoare este de așteptat ca și ceilalți producători de pe piață să anunțe majorarea tarifelor.
De exemplu, dacă astăzi ați cumpărat un pachet de țigări cu 22 de lei, începând de mâine veți cumpăra același pachet de țigări cu 22,5 lei.
Sigur, dacă pachetul de țigări face parte din oferta pe care producătorul o oferă. Pentru un fumător care consumă un pachet de țigări pe zi această scumpire reprezintă 15 lei lunar dați în plus pe țigări sau 180 de lei pe an, potrivit antena3.ro.
Piaţa a pierdut 500 mil. euro din 2017 în 2020
Unu din cinci români fumează, ponderea fiind mai mare în rândul bărbaţilor (22%), decât în rândul femeilor (18,9%) la nivelul anului 2020, arată o analiză a companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.
La nivel mondial România se află aproape de coada clasamentului, mult departe de maximele înregistrate de Grecia sau Polonia.
”În Grecia şi Polonia circa 40% din populaţie consumă în 2020 cel puţin un produs pe bază de nicotină pe zi, cele două fiind ţările cu cea mai mare pondere de fumători la nivel mondial.
La polul opus se găsesc Israel şi Japonia cu doar 19% din populaţie care e fumătoare“, spun analiştii studiului Nicotine Survey realizat de către Euromonitor.
România se află astfel aproape de coada clasamentului. Studiul a fost realizat pe 20 de pieţe de la nivel mondial, iar România nu a fost inclusă, însă Euromonitor a oferit date separat pentru piaţa locală, potrivit zf.ro.
Datele arată că românii au cheltuit 3,2 mld. euro pe ţigări în 2020, suma fiind în scădere faţă de anii anterior.
Mai exact, piaţa a pierdut 500 mil. euro din 2017 în 2020, arată datele companiei de cercetare.
Mai mult, trendul se va menţine, până în 2022 suma cheltuită urmând să se apropie de 3 mld. euro.