Anunțul momentului în România! Se întâmplă până la 1 februarie. Nicolae Ciucă a spus clar
Potrivit premierului, în perioada următoare vor exista mai multe activități care să vizeze pregătirea şi susţinerea proiectelor din strategia pentru „România Educată”.
„În perioada următoare, vom avea activităţi care vor viza pregătirea şi susţinerea proiectelor din strategia pentru România Educată. Am discutat deja să finalizăm şi să agreăm în continuare pachetul de legi ale Educaţiei, urmând ca odată ce va începe noua sesiune parlamentară să avem asigurat pachetul de legi care va intra în dezbatere în Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă.
De asemenea, Nicolae Ciucă a vorbit şi de măsuri la Ministerul Sănătăţii pentru a gestiona situaţia creată de gripă.
„Pe domeniul Sănătăţii avem stabilite proiectele şi măsurile care vizează îmbunătăţirea sistemului medical din ţara noastră. Sunt proiectele de modernizare a spitalelor prin PNRR şi cele prin proiectele europene.
Am înţeles că au fost deja luate, la nivelul Ministerului Sănătăţii, măsuri pentru a gestiona situaţia concretă, reală, la zi, inclusiv cea care ne afectează în momentul de faţă, generată de această gripă. Am înţeles de la domnul ministru că sunt toate măsurile luate şi avem în continuare în vedere să gestionăm situaţia aşa cum se cuvine”, a completat premierul.
Un fost ministru spune că proiectul România Educată este complet dezamăgitor
În altă ordine de idei, profesorul universitar Mircea Miclea, fost ministru al Educației, a susținut anterior că proiectele legilor educației lansate de Ministerul Educației „au ieșit prost”, deoarece proiectul prezidențial din spatele lor, România Educată, „este complet dezamăgitor”.
„Într-o economie cum este cea din viitor, în care principala resursă nu sunt mineralele și nici capitalul, ci mintea oamenilor, în această economie educația este elementul esențial care-ți asigură prosperitate, care te apără de orice altceva, de boli, de războaie. Ce se poate face cu acest buget alocat educației?
Probabil supraviețuirea, adică să ne târâm încă un an de zile în același mod în care am făcut-o până acum, fără să rezolvăm niciuna din problemele majore ale educației. (…) Pentru educație, o țară săracă așa cum era România în 2005, se aloca 3,73% din PIB, ceea ce mi s-a părut insuficient, iar acum ajungem la 2,1% din PIB și nimeni nu demisionează, probabil consideră că acest lucru este adecvat”, a declarat Mircea Miclea, conform edupedu.ro