Cererea a fost depusă ieri de principalul finanţator al proiectului prin intermediul firmei AGI – RRE PARTICIPATIONS 1. Termenul de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 6 februarie 2012. Complexul Asmita Gardens este deţinut în proporţii egale de compania Charlemagne, prin intermediul fondului European Convergence Development Company (ECDC), şi de compania cu capital indian Asmita. Creditul accesat de cei doi parteneri la Alpha Bank se ridică la circa 70 mil. euro. 
Contactaţi de Capital reprezentanţii Charlemagne au menţionat că deocamdată nu vor să comenteze situaţia proiectului, dar că vor reveni cu amănunte în zilele următoare.
În ultimul raport financiar al Charlemagne se precizează că au fost vândute 314 apartamente şi au fost semnate 42 pre-contractate dintr-un total de 758 de unităţi locative câte numără Asmita Gardens. Doar etapa întâi a proiectului este finalizată şi ocupată în proporţie de 92%, potrivit companiei.
Faza a doua a proiectului a fost blocată din cauza disputelor juridice pe care dezvoltatorul le are cu constructorul austriac Strabag. „Strabag refuză în continuare să îşi respecte obligaţiile contractuale în realizarea de teste necesare pentru utilităţile celei de-a doua faze a proiectului. Disputa legală cu antreprenorul general este în derulare şi până nu se rezolvă este puţin probabil că lucrările vor fi continuate. Din 31 martie 2011 operaţiunile de pe şantier au fost suspendate în aşteptarea unui înţelegeri cu banca finanţatoare în privinţa celei mai bune variante de restructurare a împrumutului, la care sunt întârzieri de plată“, se arată în ultimul raport financiar al fondului.
Cele mai mari proiecte rezidenţiale aflate în insolvenţă sau faliment sunt Planorama, Blue Tower, Cortina Residence şi Terra Residence. Există şi exemple de proiecte rezidenţiale vândute la licitaţie. Cele 129 de apartamente din cadrul My Dream din Pipera au fost vândute în luna mai 2011 pentru suma de 16,7 mil. euro.