Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, spune că alocațiile pentru copii vor crește începând cu 1 ianuarie 2025. Noile sume acordate după majorare sunt menite să vină în sprijinul familiilor și asigură un suport financiar mai consistent.
Simona Bucura Oprescu vine cu vești bune pentru părinți și copii
Șefa de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) spune că alocațiile vor crește din 2025 cu 10,4%, cu inflația. Astfel, pentru alocațiile copiilor care sunt peste 2 ani vom avea o creștere la 323 lei.
Pentru alocațiile celor care sunt sub 2 ani vom avea o creștere de 10,4%. Astfel, noua sumă va fi de aproximativ 700 de lei.
„Și alocațiile vor crește din 2025 cu 10,4%, cu inflația. Asta înseamnă că după estimările colegilor noștri, pentru alocațiile copiilor care sunt peste 2 ani vom avea, sper să nu greșesc, o creștere la 323 lei, dar și a celor care sunt sub 2 ani, de asemenea, vom avea o creștere de 10,4%, vom ajunge la 700 și ceva de lei”, a declarat Simona Bucura Oprescu.
Alocațiile de stat pentru copii au crescut și în luna ianuarie
Amintim că alocațiile de stat pentru copii au crescut și în luna ianuarie a acestui an, cu 13,8%. Au fost înregistrate următoarele creșteri:
- Alocațiile au crescut de la 256 de lei pe lună la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale și profesionale;
- Alocațiile au crescut de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani.
Trebuie menționat că valoarea alocațiilor de stat pentru copii se indexează anual, automat, din ianuarie 2023. Aceasta se indexează cu valoarea anuală a inflației.
În acest fel, valoarea alocațiilor pentru copii ar trebui să fie majorată anual.
Alocațiile se majorează în ianuarie cu peste 10%
Alocațiile se majorează în ianuarie cu peste 10%. Aceasta este valoarea inflației anunțate de Institutul Național de Statistică (INS).
„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației”, arată OUG 126/2021.
Conform ordonanței, rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de INS.