Se oprește oare scăderea prețurilor criptotoactivelor?
Bitcoin a cunoscut o scădere majoră de preț săptămâna trecută, după ce a început tranzacționarea la peste 33.800 de dolari, înainte de a ajunge joi la un minim de 26.350 de dolari pe platforma eToro. Criptoactivul a recuperat însă ceva teren în weekend și se tranzacționează acum între 29.000 și 30.000 de dolari.
De asemenea, valoarea Ether s-a prăbușit de la aproximativ 2.500 de dolari la mai puțin de 1.800 de dolari, înainte de a-și reveni și de a se tranzacționa acum în jurul valorii de 2.000 de dolari.
Scăderile încununează o săptămână pe care mulți au descris-o acum ca fiind începutul unei „ierni cripto„. Dar, având în vedere că așa-numita spirală a morții a fost oprită, investitorii vor fi interesați să vadă dacă token-urile își pot menține nivelul prețurilor cel puțin în următoarele zile.
Ultima dată când piața s-a confruntat cu o asemenea adversitate a fost în 2018, când s-a prăbușit. Dar componența pieței este foarte diferită astăzi față de cea de acum patru ani. Investitorii instituționali reprezintă acum o proporție mult mai mare din piață, ceea ce a avut deja un impact notabil nu doar asupra prețurilor, ci și asupra modului în care se mișcă piața.
Ceea ce vor lua în considerare acum investitorii este însă modul în care acești jucători vor contribui la susținerea nivelurilor de preț în viitor. Având în vedere că noi tranzacții cu instituții financiare globale importante sunt în curs de desfășurare (ex. Goldman/Barclays și Emirates), există potențialul ca acest sector să continue să se dezvolte, în ciuda dificultăților legate de evaluări.
Goldman Sachs și Barclays investesc pe piața cripto
Un semn pozitiv pentru investitorii pe termen lung în spațiul cripto, Goldman Sachs și Barclays tocmai au încheiat un acord pentru a investi 500 de milioane de dolari în Elwood Technologies – o platformă instituțională de investiții cripto.
Compania, fondată de miliardarul Alan Howard, se concentrează pe furnizarea de soluții de investiții cripto pentru investitorii instituționali, în ciuda problemelor de piață generalizate din ultimele luni. O serie de alte companii de capital de risc, inclusiv Dawn Capital și Galaxy Digital, se află printre investitori.
Inițiativa reprezintă un moment interesant pe o piață asaltată de zgomotul produs de turbulențele prețurilor cripto. Demersul arată că, în spatele scenei, activitatea marilor jucători instituționali merge înainte în ciuda adversităților.
Marii promotori, precum Goldman și Barclays, analizează în mod clar relevanța tot mai mare a investițiilor instituționale în criptoactive și tendința în creștere care a schimbat natura pieței cripto în ultimii doi ani. Investitorii individuali nu mai sunt singuri în evaluarea sectorului, iar în fundal încă se construiesc planuri de investiții pe termen lung.
Elon Musk vorbește din nou despre dogecoin
Elon Musk a vorbit din nou despre dogecoin. Miliardarul a comentat un tweet al co-fondatorului dogecoin, spunând că el crede că acesta ar putea funcționa în continuare ca monedă.
Comentariul vine în ciuda adversităților majore pentru token, care și-a văzut valoarea prăbușindu-se cu 66% în ultimele șase luni. Tokenul a ajuns la un minim de 0,07999 dolari, dar și-a revenit în urma comentariilor lui Musk și se tranzacționează acum în jurul valorii de 0,08639 dolari, o creștere de 8%.
Deși va fi nevoie de mai mult decât de o remarcă a lui Elon Musk pentru a schimba poziția actuală a dogecoin și pentru a transforma token-ul într-o monedă digitală viabilă, adoptarea este în curs de desfășurare, compania lui începând să accepte criptoactivele pentru anumite produse de memorabilia.
Musk a sugerat, de asemenea, că Twitter ar putea accepta plăți în dogecoin și, de asemenea, că va lucra pentru a combate fraudele cripto și alte probleme ale platformei Twitter, ceea ce ar putea fi un avantaj pentru acest sector.
Compania aeriană Emirates va începe să accepte criptoactive
Compania aeriană Emirates a declarat că va începe să accepte bitcoin ca modalitate de plată pentru zboruri, în contextul în care adoptă blockchain, NFT și metaversul. Emirates este acum cea mai mare companie aeriană de acest tip din lume care acceptă bitcoin.
Compania se află în prima linie în ce privește evoluțiile cripto în industria aeronautică și are o abordare extrem de progresistă și inovatoare în ceea ce privește încorporarea tehnologiei în activitatea sa.
Emirates a declarat că va începe în curând o campanie de recrutare pentru a atrage talente în domeniul cripto care să contribuie la dezvoltarea proiectelor sale. Bitcoin va funcționa deocamdată ca un serviciu de plată – asemănător cu plățile prin PayPal sau cu alte servicii de plată online. Compania va converti bitcoin înapoi în monedă tradițională la primire.
Deși nu va susține prețul global al cripto, măsura va contribui la susținerea activității pe blockchain-ul bitcoin și va promova utilizarea acestuia ca metodă de plată, un segment în creștere pentru bitcoin care este adesea uitat în cadrul discuțiilor care tind să se concentreze pe preț.