Parlamentarii constănţeni vor promova o lege pentru extinderea programului “Rabla” la utilajele portuare pentru a ajuta operatorii portuari în perioada de criză. “Noi, parlamentarii de Constanţa, ne-am gândit, şi asta e o declaraţie în premieră pe care o facem, să ne consultăm cu operatorii portuari, să vedem dacă programul Rabla poate fi extins la echipamentele portuare”, a declarat, duminică, senatorul Mircea Banias. Potrivit acestuia, programul a
Parlamentarii constănţeni vor promova o lege pentru extinderea programului “Rabla” la utilajele portuare pentru a ajuta operatorii portuari în perioada de criză.
“Noi, parlamentarii de Constanţa, ne-am gândit, şi asta e o declaraţie în premieră pe care o facem, să ne consultăm cu operatorii portuari, să vedem dacă programul Rabla poate fi extins la echipamentele portuare”, a declarat, duminică, senatorul Mircea Banias.
Potrivit acestuia, programul ar putea să le vină în ajutor operatorilor portuari şi să îi ajute să traverseze mai uşor această perioadă de criză.
“Suntem dispuşi să promovăm un proiect de lege prin care să extindem proigramul Rabla la echipamente”, a conchis Banias.
Persoanele care vor să achiziţioneze autoturisme prin programul Rabla primesc tichete valorice de 3.800 de lei pentru fiecare maşină casată. O persoană va putea să dea cel mult trei tichete valorice (vochere) pentru achiziţionarea unei maşini noi.
Tot din acest an, pot fi cumpărate şi tractoare prin programul Rabla, cel mai probabil din 20 martie. În acest caz, statul acordă un sprijin de până la 17.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea tractorului nou.
Anul trecut, românii au luat numai 32.327 de maşini noi prin programul Rabla, respectiv 65% din totalul autoturismelor alocate populaţiei pentru scoaterea din circulaţie în 2009, potrivit datelor Administraţiei Fondului de Mediu, aceasta fiind cea mai scăzută rată de succes a programului de la lansarea sa în 2005.