Muzeul a fost închis în februarie 2009 pentru a demara un amplu proiect de modernizare, instituţia fiind acum gata să-şi primească publicul "în haine noi, cu o expoziţie permanentă modernă, mai interactivă, plină de surprize şi culoare".

În noua formulă, muzeul va avea cinci săli în care se vor proiecta documentare, 66 de infotouch-uri, proiecţii 3D, plasme şi sisteme interactive de prezentare a exponatelor.

Pe lângă expunerea obiectelor sub lumini ori în cadre şi sisteme atrăgătoare, o modificare importantă este cea a conceptului de prezentare, ceea ce înainte era grupat în funcţie de clasificări ori grad de evoluţie, fiind acum prezentat pe bioregiuni.

Recent, Muzeul s-a îmbogăţit cu o originală colecţie de trofee, donate instituţiei de omul de afaceri şi colecţionarul Gheorghe Iaciu.

"Nu sunt împătimit al vânătorii, ci doar un mare amator de drumeţii, un colecţionar de trofee", a declarat  Gheorghe Iaciu, care care a donat peste 37 de trofee.

El a precizat că printre acestea se numără trofee de animale vânate în perioada 1994-2011, în Africa, America de Nord şi Europa, precum cele de capete de elefant, un pui de focă, bou moscat, crocodil de Nil, urs polar, o vulpe polară şi o marmotă, un elan canadian, un cerb, un mistreţ, antilope etc.

Gheorghe Iaciu spune că are în colecţia sa 60-70 de trofee şi că are deja un program de donaţii cu Facultatea de silvicultură din Braşov, căreia i-a trimis deja 3-4 piese.

De asemenea, colecţionarul a menţionat că doreşte să sprijine iniţiativa lui Arpad Sarkany, un mare specialist în vânătoare, de a deschide la Sfântu-Gheorghe un muzeu cinegetic.

Muzeul va avea spaţii destinate interactivităţii, săli multimedia şi compartimente amenajate ca laboratoare, în care vizitatorii vor putea face sau asista la experimente ştiinţifice, demonstraţii şi lucrări de laborator, dar şi o cafetărie, unde se pot servi gustări şi băuturi non-alcoolice, o sală multimedia, două săli pentru activităţi cu copiii şi un magazin cu suveniruri.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ‘Grigore Antipa’ poate fi vizitat de marţi până duminică inclusiv în intervalul orar 10,00 – 20,00 (la ora 19,00 intră ultimul vizitator), preţul unui bilet întreg fiind de 20 de lei. Lunea muzeul este închis.