Marcel Ciolacu susține că va merge la Bruxelles să renegocieze capitolul legat de pensii. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că România va relua negocierile cu Comisia Europeană, pe tema eliminării și modificării pensiilor speciale.
Anunțul a venit în contextul în care CCR a respins actuala lege votată privind pensiile. Premierul Ciolacu a susținut că modificările cerute de Curtea Constituțională vor fi prezentate la Comisia Europeană, iar mai apoi legea va fi votată în sesiune specială.
Ciolacu vrea o negociere cu cei de la Comisia Europeană
„Vom avea o negociere la Comisia Europeană. În momentul în care eu am intrat cu legea în Parlament și ne-am asumat-o pe coaliție, legile erau cele negociate cu Comisia. Dacă se aduc modificări, vom reîncepe negocierile cu Comisia. Eu nu discut decizia CCR.
Vom intra în Parlament, vom face modificările și vom trece legea în sesiune specială, dar înainte de asta vom renegocia obiecțiile făcute de CCR. Eu nu sunt angajatul UE. Sunt angajați care văd anumite aspecte, eu nu comentez deciziie UE, îi rog să nu comenteze nici ei deciziile CCR”, a spus Marcel Ciolacu.
Într-o ediție specială a emisiunii Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News, Ciolacu a vorbit și despre ieșirea mai devreme la pensie a anumitor categorii de angajați.
De ce cineva care eliberează buletine trebuie să iasă mai devreme la pensie?
„Fiecare are drepturi constituționale, există o decizie peste decizia CCR, a CJUE, ca să putem comenta? Nimeni nu pierde, este o proiecție până în anul 2035. Să vă dau câteva exemple la pensiile speciale. Sunt militari pe teatrele de operațiuni, așa decide statul român, au pensie mai mare și ies și mai devreme la pensie.
Spuneți-mi si mie de ce personalul de la resurse umane iese mai devreme la pensie. Nu avem nimic cu poliția, de ce cineva care eliberează buletine trebuie să iasă mai devreme la pensie? Nu am simțit o agresiune din partea Comisiei pentru acest aspect, de când sunt prim-ministru”, a spus Ciolacu.
El a mai spus că ar vrea să se știe unde s-a dus o sumă foarte mare de bani.
„Toate pensiile din România au o anvelopă de 100 de miliarde. De două ori, pensiile din România le-au împrumutat în doi ani. În doi ani de zile, nu s-au mărit pensiile, s-au întors în economia reală 2%. Stau să aflu și eu unde s-au dus aceste 200 de miliarde”, a punctat Ciolacu.