Situație disperată în Rusia! Un video apărut pe rețelele de socializare îi surprinde pe mai mulți cetățeni ruși în timp ce stau la coadă pentru a-și retage pensiile sau salariile de la bănci.
Situație disperată în Rusia! Un video care face înconjurul rețelelor de socializare a surprins mai mulți cetățeni ruși care stau la coadă, la o bancă, pentru a-și retrage pensiile sau salariile. În videoclip se vede cum un angajat al băncii le spune oamenilor să plece acasă, fiindcă nu își pot retrage banii de la bancomate.
Rușii stau la coadă pentru a-și retrage banii de la banci
„Băncile rusești nu au numerar pentru a satisface retragerile și plățile de pensii. Un angajat al băncii le spune pensionarilor aflați la coadă să plece acasă. Acest lucru va lovi mai întâi regiunile subdezvoltate care trăiesc în sărăcie, dar probabil că va ajunge în cele din urmă la Moscova și la Sankt-Petersburg.”, este mesajul lui Igor Sushko, un pilot ucrainean de curse, de pe pagina sa de Twitter.
Alături de mesaj, pilotul a postat și un videoclip în care se vede cum oamenii sunt nevoiți să stea la coadă pentru a-și retrag pensiile sau salariile de la băncile rusești.
Banca Mondială acuză Rusia pentru creșterea inflației
Invadarea Ucrainei de către Rusia este considerată unul dintre motivele pentru care lumea se confruntă cu inflație și insecuritate alimentare, susține Banca Mondială, într-un raport recent.
„Inflația și insecuritatea alimentară au crescut semnificativ pe parcursul anului, fiind exacerbate de schimbările climatice și de războiul din Rusia, care au contribuit la creșterea prețurilor la alimente, combustibil și îngrășăminte”, arată Banca Mondială.
Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, ducând la perturbarea distribuției globale a alimentelor în condițiile în care ambele țări asigurau aproximativ 30% din grâul necesar pe plan mondial, scrie Ripplesnigeria.
De asemenea, Rusia și Ucraina contribuie cu 60% din uleiul de floarea-soarelui. necesar la nivel mondial. Pe fondul războiului dintre Rusia și Ucraina, inflația alimentară din Nigeria, dar și din alte state africane, a crescut, de la 17,11% în februarie 2022 (după o scădere de la 17,13% în ianuarie), la 24,13% , în noiembrie 2022.