Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan respinge zvonurile privind un conflict în Coaliția de guvernare între PSD și PNL și exclude posibilitatea că se va ajunge la alegeri anticipate. În opinia sa, acest lucru ar reprezenta „inconștiență și nepăsare față de cetățean”. Politicianul spune că cele două formațiuni politice au drept scop depășirea crizei cu cât mai puține sacrificii.

Nu există tensiuni între PNL și PSD

„Nu se pune problema alegerilor anticipate. Știți că este extrem de greu să înaintezi o astfel de variantă, iar să provoci o astfel de situație înseamnă inconștiență și nepăsare față de cetățean, în actualul context intern și mai ales internațional extrem de dificil.

Nu există tensiuni între PNL și PSD pe tema măsurilor economice, toți dorim să găsim soluții pentru ca buzunarul românilor să nu aibă de suferit. acum că fiecare explică altfel în spațiul public cum vrea să gestioneze aceste probleme este o chestiune de comunicare,” a afirmat Rareș Bogdan.

Toți caută soluțiile optime

Ambele partide caută cele mai bune soluții și nu este vorba că „unul (este) băiatul rău, altul băiatul rău în Coaliție”, mai spune Rareș Bogdan.

„Toți căutăm soluții optime, nu e unul băiatul rău, altul băiatul rău în Coaliție, nu este un partid mai bine intenționat decât celălalt, toți caută soluțiile optime, ideea este că trebuie găsită formula de a nu ieși din reglementările europene”, a mai spus liberalul.

Declarațiile sale vin în contextul în care s-a vehiculat o posibilă rupere a Coaliției de guvernare din cauza divergențelor dintre PSD și PNL legate de măsurile sociale și economice. Pe lângă faptul că a negat existența acestei posibilități, europarlamentarul liberal a dat ca exemplu o măsură luată de Guvern care, deși a fost criticată inițial, s-a dovedit viabilă.

Rareș Bogdan s-a referit astfel la reglementarea pieței, o problemă complicată în opinia sa și a menționat că varianta aleasă de Ungaria privind plafonarea prețului „a avut efecte mai nefaste”.

„Să reglementezi piața după ce ai dereglementat-o este foarte complicată, trebuie consultată Comisia Europeană. Noi am aplicat acea măsură cu 50 de bani și prețurile n-au mai crescut, s-au stabilizat și chiar au scăzut ușor. Dacă ne uităm în Ungaria, plafonarea prețului a avut efecte mai nefaste”, a explicat Rareș Bogdan, potrivit realitatea.net.