Se rupe Europa?! Un fost premier trimite o undă de șoc: Este un lucru foarte rău

Avertismentul a fost lansat de către fostul premier al României, Adrian Năstase. Acesta a vorbit despre scandalurile tot mai dese din UE și a subliniat că tot mai multe țări iau în calcul decizia Marii Britanii.

UE se destramă? Un fost premier trimite o undă de șoc: Este un lucru foarte rău

Fostul premier al României susține că scandalurile tot mai dese din UE ajung să divizeze țările membre. Potrivit celor spuse de Adrian Năstase, în curând am putea avea „un leadership” din SUA.

„Cred că în curând vom avea un leadership american, corect adevărat, pentru că povestea asta cu aruncarea în aer a Uniunii Europene prin scandalul cu Qatar-ul, în mod evident este o operațiune care nu știu dacă a fost gândită de către de către americani, dar în orice caz le profită lor și rușilor, pentru că practic Uniunea Europeană se dezmembrează”, a declarat Adrian Năstase, conform gandul.ro

Uniunea Europeană „scârțâie” din ce în ce mai tare

De asemenea, Adrian Năstase a spus și că Uniunea Europeană „scârțâie” din ce în ce mai tare, iar tot mai multe state iau în calcul decizia Marii Britanii.

„Ea scârțâie deja din ce în ce mai tare și ăsta este un lucru foarte rău. Noi am contat pe Uniunea Europeană care să dureze sine die, dar am văzut că Marea Britanie a ieșit. Sunt alte țări care își pun problema în definitiv de ce să să continuăm.

Au niște avantaje economice și încă sunt legate de Bruxelles, dar apar probleme tot mai mari. Sigur, Uniunea Europeană și-ar dori acum să-și lărgească cumva piața de desfacere și cu țările din Balcanii de Vest, dar în același timp ar trebui să importe și ar importa o mulțime de probleme”, a mai spus Adrian Năstase.

Anterior, Adrian Năstase a vorbit și despre eșecul României de a intra în spațiul Schengen. Acesta consideră că decizia Austriei de vota împotriva intrării României în Spațiul Schengen reprezintă o mare nedreptate și o umilință pentru țara noastră.

„Scriu aceste rânduri cu o oarecare tristețe. Un eșec penibil legat de neacceptarea noastră în Spațiul Schengen (vă aduceți aminte cine a rezolvat prima fază a intrării în Spațiul Schengen, prin eliminarea vizelor pentru români, începând cu 1 ianuarie 2002?) se translatează spre o componentă importantă a negocierilor noastre pentru aderarea la Uniunea europeană, aderare care ne-a adus importante beneficii directe și indirecte, inclusiv financiare”, a scris Adrian Năstase.