Se schimbă banii.Adoptarea Bitcoin la nivel global este „abia la început”
El Salvador și Replublica Centrafricană sunt statele care au adoptat Bitcoin ca metodă de plată oficială în 2021 și în 2022, dar există și altele care fac pași importanți spre adoptarea criptomonedei, potrivit Cointelegraph.
Accentul s-a pus asupra modului în care țările ar putea utiliza criptomoneda ca depozit de valoare.
Entitățile care cumpără sau vând Bitcoin au pus mereu accentul asupra modului în care țările ar putea utiliza criptomoneda ca depozit de valoare. În prezent, prețul mediu de achiziție al exploatațiilor Bitcoin din El Salvador este de 45.000 dolari, ceea ce îl face o investiție destul de neprofitabilă.
El Salvador a fost prima țară care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal, dar poziția sa de 2.381 BTC reprezintă mai puțin de 2% din rezervele totale ale țării. În plus, statul sud-american nu se află printre primele o sută de țări în ceea ce privește PIB-ul.
Jamaica, pe de altă parte, are o populație cu 56% mai mică decât El Salvador, iar rezervele sale internaționale sunt cu 30% mai mari. Chiar și Trinidad și Tobago, o mică țară insulară din Caraibe, cu o populație ca cea a orașului San Diego, deține 6,9 trilioane de dolari în rezerve.
Experții cred că piața activelor digitale nu poate susține o creștere a prețurilor
Experții prevăd o nouă prăbușire pentru piața crypto, în ciuda recentelor sale mișcări impresionante de preț. Aceștia consideră că activele cripto nu sunt sustenabile pentru creșterea prețurilor și vor experimenta în curând o tendință de bearish.
Michael van de Poppe, CEO-ul Eight Global, un cunoscut analist cripto, a comentat o posibilă întorsătură a pieței crypto. El crede că valoarea dolarului american va mai crește, iar acest lucru va afecta piața crypto printr-o ușoară corecție.
În ultimii ani, condițiile macroeconomice au afectat negativ piața crypto. Prin urmare, astfel de condiții dictează acum tendința prețurilor pe piață.
Bitcoin și alte criptomonede au scăzut
Bitcoin și alte criptomonede au fost mai slabe, luni, sentimentul investitorilor față de activele de risc continuând să fie unul de incertitudine. Activele digitale au scăzut, pe măsură ce dolarul american a continuat să se întărească.
Prețul Bitcoin a scăzut cu mai puțin de 1%, până la 19.200 dolari, rămânând sub nivelul-cheie de 20.000 dolari, dar peste minimele recente de aproape 18.500 dolari.
Pe de altă parte, potrivit unor analiști, fuziunea Ethereum va provoca un val de interes instituțional pentru Ethereum și poate fi asociată cu o nouă „primăvară a sectorului DeFi”, adică un interes reînnoit pentru aplicațiile și serviciile descentralizate construite pe rețeaua Ethereum.
În actualizările viitoare, dezvoltatorii vor aborda ideea de reducere a „taxelor de gaz” (comisioane) ale rețelei și scalabilitatea rețelei.
Cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, crede că Merge a făcut parte din planul Ethereum de când a fost lansat în 2014, dar a trebuit să fie amânat de multe ori din cauza complexității sale tehnice. Odată cu revenirea aversiunii la risc, unii investitori ar putea dori să vândă din monede în cazul apariției unor erori neașteptate.