Echipa GovITHub, programul guvernamental prin care specialiștii IT dezvoltă proiecte pentru administrația publică, a postat pe Facebook, un model al viitoarei cărți electronice de identitate.

"Prima mostra a viitoarei carti electronice de identitate e in testarea bursierilor #GovITHub! Spoiler alert: e de dimensiunea unui card bancar!"scrie GovITHub.

Guvernul vrea să aducă în administrația din România capacitatea de inovație din IT și prin lansarea platformei GovITHub se dorește reunirea unor oameni din domeniu care au curajul să dea o mână de ajutor în administrație.
"Ne-am dat seama că avem nevoie de capacitate inovativă în administrație, capacitate de inovație care să vină din sectorul care, din punctul meu de vedere, s-a dezvoltat cel mai rapid în economia românească, producția de servicii IT. Este chiar impresionant (…) Vorbim de atâta vreme de potențialul agriculturii românești și de cât ar putea să facă pentru Produsul Intern Brut și am avut surpriza plăcută (…) din acest punct de vedere, al dezvoltării serviciilor IT, să văd că, dacă nu mă înșel, nu numai că a egalat aportul agriculturii în Produsul Intern Brut, dar chiar l-a depășit, ceea ce arată capacitatea de a inova și de a evolua a acestui domeniu în România. Și atunci ne-am gândit cum să facem ca să aducem această capacitate de inovație și în administrația din România, să putem arde niște etape și să putem face niște pași mai rapizi înainte", a spus premierul Cioloș la lansarea programului GovITHub.

Prim-ministrul a precizat că această platformă are la bază experiențe reușite din domeniul IT.

În cadrul programului GovITHub vor fi acordate burse de 2.000 de euro pe lună, timp de șase luni, însă persoanele interesate vor putea lucra și pe bază de voluntariat. Premierul a precizat că are certitudinea că, dacă va fi un succes, programul GovITHub va continua indiferent de cine va veni la guvernare.