Răsturnare de situație în Ucraina! Rusia se pregătește pentru integrarea Odesei? Avertismentul lansat de un politician

Așadar, Andrei Lugovoi este de părere că populația orașelor din sudul Ucrainei percepe destul de calm sosirea forțelor armate rusești acolo, chiar dacă au fost organizate mai multe manifestații în Herson, și în alte localități din sud.

„Dacă locuitorii din regiunile de sud ale Ucrainei sunt în favoarea organizării unui referendum pe teritoriul regiunilor lor, atunci Rusia îi va sprijini. Desigur, acest lucru ar trebui să fie decis de locuitorii din regiunile de sud ale Ucrainei. În primul rând, mă refer la Zaporojie, Herson, regiunile Mykolaiv și Odesa. Odesa, ca și Sevastopol, este un simbol al statului și istoriei ruse.

În opinia mea, totul se îndreaptă către faptul că vor avea loc referendumuri, trebuie doar să creați condițiile adecvate. Desigur, nu este nevoie de presiune, dar este necesar să se ofere oportunitatea oamenilor. Sunt pentru ca aceste referendumuri să fie organizate”, a prim-vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat pentru Securitate și Anticorupție în ziua de marți, 22 martie.

Războiul din Ucraina schimbă echilibrele, taberele şi alianțele

Invazia Rusiei în Ucraina care a început în luna februarie pare că va deschide calea către schimbări radicale la nivel internaţional. SUA şi ţările occidentale încearcă să oprească Rusia prin impunerea de sancţiuni, însă echilibrele ce s-au creat după Războiul Rece încep să se clatine de pe acum. În zecile de ani care au trecut, unele ţări care făceau parte din „tabăra occidentală” au ales să adopte o atitudine surpriză în criza din Ucraina. Însă pentru că înaintarea Rusiei nu a fost atât de facilă pe cât se spera, această situaţie a făcut ca celelalte ţări să rămână în aşteptare.

Punctul cel mai important pe care l-a evidenţiat criza din Ucraina a fost incapacitatea SUA şi a Europei de a opri Rusia. Iar NATO a decis să nu se implice pentru a nu a intra într-un război direct cu Rusia, şi astfel că nu a mai existat niciun obstacol în calea invadării Ucrainei, conform yenisafak.com

China, care în mod tradiţional se află în poziţia de aliată a Rusiei, a ales să adopte o atitudine mai prudentă în criza ucraineană. Beijingul, care îşi menţine deschise canalele de comunicare cu SUA, are ca prioritate protejarea câştigurilor economice care se întind în cele patru colţuri ale lumii. Poziţia Chinei este considerată ca fiind unul dintre cele mai distincte puncte de cotitură ale perioadei post-Războiul Rece. De asemenea, China iese în evidenţă în calitate de noul partener al ţărilor care se îndepărtează de SUA din diverse motive.