Se schimbă harta Europei?! Vestea cumplită venită chiar acum (SURSE)

Sursa: Dreamstime

Planurile administrației lui Vladimir Putin din Ucraina sunt date peste cap încă o dată. Veștile nu sunt deloc îmbucurătoare din teritoriu, însă, în ciuda „lipsei clare de sprijin public”, Kremlinul este hotărât să continue demersurile „așa cum este necesar”.

Se schimbă harta Europei? Rusia va absorbi „republicile populare” Donețk și Luhansk

Oficialii de la Kremlin încă speră să organizeze referendumuri în regiunile capturate din Ucraina în această toamnă, în speranța că Rusia va absorbi „republicile populare” Donețk și Luhansk (DNR și LNR), precum și regiunile sudice Zaporojie și Herson.

Administrația lui Vladimir Putin a dorit să programeze aceste „referendumuri” astfel încât să coincidă cu propriile alegeri regionale din Rusia, programate pentru 11 septembrie. Cu toate acestea, declarațiile autorităților de ocupație rusești din regiunile capturate din Ucraina au oferit doar termene vagi precum „începutul toamnei” sau „primele zece zile din septembrie”.

11 septembrie rămâne o „dată provizorie” (SURSE)

Trei surse apropiate Kremlinului au declarat pentru Meduza că 11 septembrie rămâne o „dată provizorie” – dar nu este fixată în piatră. După toate probabilitățile, au explicat acestea, forțele rusești nu vor putea ocupa complet regiunea Donețk până atunci.

Referendumurile ar urma să aibă loc sub sloganul „Împreună cu Rusia”, iar autoritățile de ocupație ruse se folosesc deja de acest slogan. La începutul lunii iulie, oficialii din regiunea Zaporojie au anunțat formarea unei „mișcări de integrare” numită „Suntem împreună cu Rusia”. Iar pe 30 iulie, în Hersonul ocupat a avut loc un forum „Împreună cu Rusia”.

Pregătirile pentru referendumuri sunt gestionate de Direcția prezidențială pentru afaceri ale Consiliului de Stat – o ramură a Biroului Executiv al lui Vladimir Putin, sub conducerea lui Alexander Kharichev, un apropiat al omului de legătură al Kremlinului din Donbas, Serghei Kiriyenko.

Surse apropiate Kremlinului au declarat că, până în prezent, eforturile propagandiștilor și spin-doctorilor politici ai Rusiei nu au dat încă rezultatele dorite, mai transmite sursa citată.

Populația nu este dornică să fie „împreună cu Rusia”

Două surse apropiate de administrația Putin au declarat că studiile clasificate efectuate în regiunile ocupate Zaporojie și Herson la mijlocul lunii iunie au arătat că doar 30% dintre respondenții la sondaje au susținut aderarea la Rusia. Alte 30% doreau ca aceste regiuni să rămână parte a Ucrainei, iar restul „au avut dificultăți în a răspunde”.

„Un astfel de sprijin cu siguranță nu este suficient pentru un referendum real”, spune una dintre surse, care este familiarizată cu sondajul efectuat în iunie, în regiunile Zaporojie și Herson.

Cu toate acestea, Kremlinul nu are nicio îndoială că, în ciuda lipsei clare de sprijin public, referendumurile „se vor desfășura așa cum este necesar”. Potrivit unei surse, din cauza „circumstanțelor speciale” (n.r. războiul în desfășurare), un număr limitat de secții de votare va fi deschis în timpul referendumului, locuitorii pro-ruși vor fi „îndemnați” să meargă, iar acest lucru va oferi oportunități foto pentru propagandiștii Kremlinului.

„Ce rost are agitatul și convinsul prin diferite tehnici, când oamenii pot fi duși direct, cu autobuzul, la secțiile de votare?” a explicat una dintre surse.

Oficialii din administrația Putin sunt, de asemenea, convinși că cei care doresc ca aceste regiuni să rămână parte a Ucrainei nu vor ieși la vot la un referendum orchestrat de Rusia pe un teritoriu capturat de trupele sale.